Ostatnio przeglądane

Skwalan z Oliwek Powiększ

Skwalan z Oliwek

Luksusowy dodatek do domowych kosmetyków pielęgnujących cerę!

Skwalan to pochodna znajdującego się w sebum skwalenu. Z wiekiem niestety go ubywa. Dlatego warto wzbogacać kosmetyki o skwalen-silny antyoksydant, zapewniający cerze młodość i promienny wygląd. Regeneruję i nawilża suchą, zniszczoną skórę. Chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi.

Nie zapycha porów i jest przyjemny w stosowaniu.

Więcej szczegółów



11,99 zł (cena z VAT)

  • 15 ml
  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 1000 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Tracąca jędrność, Sucha, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa, Mieszana 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Utrata jędrności, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Cera poszarzała / zmęczona 
Specjalna pielęgnacja włosów: Włosy farbowane, Włosy przesuszone 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy na dzień, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Peelingi do twarzy, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Masła do ciała, Kremy do rąk 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Odżywki do włosów, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów 
INCI:Squalane
Jakość:100% naturalny , Certyfikat Viva
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna
Postać:Olej
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów.
Termin przydatności:Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.
INCI: Squalane 
Jakość: 100% naturalny , Certyfikat Viva 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna 
Postać: Olej 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów.  
Termin przydatności: Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.  
Typ skóry:Dojrzała, Tracąca jędrność, Sucha, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa, Mieszana
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Utrata jędrności, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Cera poszarzała / zmęczona
Specjalna pielęgnacja włosów:Włosy farbowane, Włosy przesuszone
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Kremy na dzień, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Peelingi do twarzy, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Masła do ciała, Kremy do rąk
Wypróbuj w recepturach do włosów:Odżywki do włosów, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów

Najwyższej jakości Skwalan z oliwek w 100% pochodzenia roślinnego. Produkt posiada certyfikat ECO CERT

 

Naturalny składnik sebum 

Skwalan jest stabilną formą chemiczną skwalenu. Skwalen jest składnikiem ludzkiej skóry (sebum). Jednak jego produkcja po 25 roku życia znacznie obniża się, dlatego pielęgnacja skóry skalanam znacznie poprawia wygląd, jędrność i nawilżenie. Istotne jest, że skwalen pod wpływem tlenu i promieni słonecznych ulega rozkładowi, dlatego w kosmetyce od lat stosowany jest skwalan, odporny na utlenianie, a co najważniejsze, mający takie same właściwości jak skwalen.


“Skwalan otrzymywany jest przez całkowite wysycenie wodorem wiązań podwójnych w skwalenie. W porównaniu ze skwalenem jest odporny na działanie czynników atmosferycznych. Bezbarwny olej o t.t. - 38 i t.w. 350 dobrze rozprowadza się na skórze, miesza z tłuszczem skórnym i wykazuje z nim dużą zgodność fizykochemiczną. Stosowany jest jako rozpuszczalnik olejowych komponentów oraz wartościowy składnik natłuszczający w emulsjach. Zmiękcza i uelastycznia skórę.”*

Skwalan to bezwonna i bezbarwna ciecz, lekki olejek, który bardzo łatwo się wchłania.

 

Luksusowy dodatek do Twoich kosmetyków 

Działanie skwalanu:

  • regeneruje i przynosi ulgę skórze suchej i popękanej;
  • ma właściwości ochronne;
  • nie zatyka porów;
  • zwiększa przenikanie skałdników odżywczych w głąb skóry;
  • jest antyoksydantem, spowalnia procesy starzenia się skóry;
  • odżywia i dodaje skórze miękkości i elastyczności, szeroko stosowany w kremach jako naturalny środek zmiękczający;
  • dba o właściwe utrzymywanie nawilżenia skóry - ma zdolność zmniejszania utraty wody przez skórę i zwiększanie oddychania tkankowego;
  • świetnie się wchłania, jest bardzo dobrym nośnikiem substancji aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach - łatwo miesza się z naturalnym sebum skóry, przyspiesza  penetrację przez skórę, mieszki włosowe i gruczoły łojowe.

 

Prosty sposób na piękno

Skwalan z Oliwek 100% jest wyjątkowo przyjemny w użyciu:

  • jako olejek 100% stosowany bezpośrednio na twarz, wieczorem i rano, także pod makijaż, nie powoduje podrażnień i zmian alergicznych, do wszystkich rodzajów cer po 25 roku życia;
  • jako olejek do ciała, pielęgnujący i odżywiający;
  • jako dodatek do gotowych balsamów do ciała, kremów do twarzy;
  • jako dodatek do olejku do masażu - rewelacyjnie komponuje się z olejem kokosowym frakcjonowanym- a skóra po masażu pozostaje miękka, elastyczna i pełna blasku.


*M.Molski, Chemia piękna, Warszawa, 2012, PWN, s.92

Maseczka oczyszczająca - ZOBACZ WIĘCEJ

Odżywka nawilżająca do włosów suchych: dodaj 2 łyżki skwalanu do 200 ml ulubionej odżywki do włosów, dokładnie wymieszaj.

Serum przywracające równowagę lipidową: połącz łyżeczkę skwalanu z 0,5 łyżeczki oleju z nasion malin i 0,5 łyżeczki oleju marula. Aplikuj kilka kropli codziennie na noc. Przechowuj w butelce z ciemnego szkła z pipetą.

Oceń 
Margoonika 2016-01-26

Wieczorna pielęgnacja twarzy i dekoldu

Dla mnie skwalan to podstawa wieczornej pielęgnacji twarzy/dekoltu. Do kilku kropel swalanu dodaję Gotu Kola i 2,3 krople olejku rokitnikowego lub marchewkowego. Mieszam palcem bezpośrednio na dłoni :) i mam cudowny krem na noc. Wprawdzie trzeba poczekać przed położeniem się w pościeli ok. pół godziny, jednak rano moja skóra jest niczym "pupcia niemowlaka". A olejki (rokitnik lub marchew) fundują mi zdrową nadmorską opaleniznę :) Szczerze polecam. [Opinia z dnia 10-12-2013 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 2 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
Kasia K. 2015-12-09

Geniusz!

Odrobina dodana do oleju powoduje, że olej wsysa się w skórę w kilka minut. Geniusz! Od dziś już zawsze w mojej szafce z kosmetykami :)

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
tofffi 2015-11-19

Świetny na podrażnienia i zaczerwienienia

Właśnie kończę drugą buteleczkę skwalanu i jestem nim totalnie zachwycona! Jest oleisty, ale lekki, szybko się wchłania, pozostawia na skórze jakby delikatny film, ale nie jest on tłusty. Skwalan jest moim najlepszym przyjacielem przy wszelkiego rodzaju podrażnieniach, zaczerwienieniach, przesuszeniach itp. Stosuję do glinek i po glinkach, doskonale się sprawdza również jako serum, bez dodatków. Skóra jest po nim bardzo wygładzona i taka jakby miękka, jak skóra dziecka. [Opinia z dnia 26-02-2015 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Skwalan z Oliwek

Skwalan z Oliwek

Luksusowy dodatek do domowych kosmetyków pielęgnujących cerę!

Skwalan to pochodna znajdującego się w sebum skwalenu. Z wiekiem niestety go ubywa. Dlatego warto wzbogacać kosmetyki o skwalen-silny antyoksydant, zapewniający cerze młodość i promienny wygląd. Regeneruję i nawilża suchą, zniszczoną skórę. Chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi.

Nie zapycha porów i jest przyjemny w stosowaniu.

Napisz opinię

Inne produkty