Chętnie odpowiemy na Twoje pytania


Poniedziałek -Piątek 7:00 -17:00

E-mail: sklep@naturalne-piekno.pl

Tel: +48 533 453 953

Porady kosmetyczne

calayanaturalnekosmetyki@gmail.com


ODBIÓR OSOBISTY:

CALAYA

ZAMKOWA 97 77-400 ZŁOTÓW

woj. wielkopolskie

Znajdź nas na Facebook

PEŁNA OFERTA

S5 Box

Logowanie / Rejestracja






ZIELONA WSTĄŻKA

dotpay_b5_145x252

Główna Oleje zimnotłoczone Pielęgnacja skóry męskiej Olej z Awokado Zimnotłoczony Zielony

Koszyk

Koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Olej z alg Fucus - Macerat z MorszczynuOlej z dziurawca

Olej z Awokado Zimnotłoczony Zielony


Mówią o nim zielone złoto.. prawdziwy skarb dla Twojej skóry. Zawiera dużą ilość witaminy A, C, D i E, oraz chlorofilu, który daje roślinie zielony kolor.. Te składniki mają wyjątkowe właściwości antyoksydacyjne, neutralizują wolne rodniki, zapobiegając




Olej Awokado Zielony 50 ml 12.50 zł

Olej Awokado Zielony 100ml 23.00 zł

Olej Awokado Zielony 250 ml 49.00 zł

Olej Awokado Zielony 1000 ml 145.00 zł


12.50 zł

Zapytaj o produkt



Ludzie na całym świecie go uwielbają i mu ufają.. jego skuteczności.. Olśniewająco szmaragdowy olej z awokado 100 % nierafinowany, 100% naturalny, zachowujący pełną moc owocu awokado, zimnotłoczony.. Najlepszy jaki może być..
Olej z awokado jest także bogaty w kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 9.  DOskonały dodatek do preparatów pomagających skórze zachować właściwe nawilżenie, elastyczność i odporność na czynniki zewnętrzne.

Olej z awokado przypomina składem olej z oliwek.

Składniki aktywne: zawiera 55-75% kwasu oleinowego (omega-9), 10-25% kwasu linolowego (omeha-6), 10 -20 % palmitynowego, 2-8% kwasu palmitoleinowego, 4% kwasu stearynowego, 3% kwasu a-linolenowego, witamina W i prowitamina A (karotenoidy), proteiny, aminokwasy (hydroksypolina), fitosterole, skwalen.

Olej awokado to naturalny składnik kosmetyków o bardzo dobrych właściwościach odżywczych.

Doskonale nadaje się do do preparatów o działaniu regenerującym i nawilżającym. których celem jest odżywiania głębszych warstw skóry. Olej awokado ma właściwości okluzyjne, dzięki czemu ułatwia wnikanie w skórę substancji o charakterze lipofilowym (inne oleje i olejki eteryczne).

Olej Awokado Zielony to surowiec naturalny o właściwościach:

  • nawilżających i natłuszczających

  • odżywczych – odżywia głębokie warstwy skóry

  • łagodzących

  • przeciwzmarszczkowych

  • zmiękczających

  • antyoksydacyjnych

  • gojących

  • zmiękczających

  • okluzyjnych

  • promieniochronnych dzięki delikatnym właściwościom absorbowania UVA i UVB.

  • przeciwolnorodnikowym, bakteriobójczym i przeciwgrzybiczym dzięki zawartości skwalenu

Olej Awokado Zielony jako półprodukt kosmetyczny polecany jest do przygotowania preparatów do skóry:

  • suche, popękanej, uszkodzonej

  • normalnej

  • dojrzałej

  • delikatnej, w tym skóry małych dzieci

Olej Awokado to surowiec kosmetyczny  polecany jako dodatek do:

  • olejków do masażu lub do kąpieli

  • kremów do twarzy, szamponów, balsamów

Sugerowane stężenie: od 1 do 99 %

Skład(INCI): Persea Gratissima (Avocado) Seed Oil

Typ: surowiec 100% naturalny, nierafinowany

Zalety surowców naturalnych : 100% surowiec pochodzenia naturalnego pozyskiwany z rolnictwa, upraw wodnych lub dzikiego zbioru, niezmodyfikowany chemicznie, przetwarzany metodami fizycznymi, tak, by wykorzystane do tego celu procesy zapewniały składnikom docelowym zachowanie właściwości aktywnych surowca wyjściowego.

Kolor: ciemnozielony

Konsystencja: lekka, karowna ciecz,

Zapach: prawie niewyczuwalny zapach charakterystyczny dla olejów roślinnych.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Specyfika surowców kosmetycznych: Charakterystyczną cechą surowców roślinnych jest zmienny skład chemiczny, zależny od warunków ekologicznych. Na skład ilościowy i jakościowy surowca pochodzącego z tego samego gatunku rośliny wpływa klimat (np. opady, nasłonecznienie, długość okresu wegetacji), gleba, stadium rozwojowe i czynniki genetyczne warunkujące istnienie ras chemicznych (chemotypów) w obrębie jednego gatunku

 





Recenzje klientów:

slodka/888  (piątek, 27 czerwca 2014)
Ocena: 5
Olej jest dobrym nawlizaczem, szybko sie wchlanie jak dla mnie ma zapach delikatnie rozgniecionej i mniej intesywnie pachnacej lupiny po orzechach wloskich z polaczeniem ziol mam cere wrazliwa alergiczna ze sklonnoscia do zmian tradzikowych, olej nie zapycha porow godny polecenia dla poczatkujacych wraz z olejm kokosowym.


renata  (piątek, 20 czerwca 2014)
Ocena: 5
gdy po raz pierwszy dodałam go do swojego kremu sądziłam , że zrobiłam coś nie tak bo krem pachniał drożdżami i go wyrzuciłam ,ale to ten olej tak pachnie teraz używam go do masażu twarzy na noc sprawdza się idealnie wysusza nawet zaskórniki. Można stosować pod oczy.


kasiulec  (piątek, 09 maja 2014)
Ocena: 5
Ten olej strasznie przypadł mi do gustu. Zamawiam go ponownie. Robiłam zielone serum nawilżające Czarszki i bardzo je lubię. Do zmywania makijazu też super. Ja i moja buzia jesteśmy na TAK :-)


tofffi  (niedziela, 09 marca 2014)
Ocena: 5
Wzięłam próbkę tego produktu i baaaardzo żałuję - że nie kupiłam więcej! Olej absolutnie genialny, przebija wszystkie, które do tej pory stosowałam. Błyskawicznie regeneruje podrażnioną, odwodnioną i zmęczoną skórę, wspaniale odżywia, jest po prostu doskonały. Żałuję, że nie miałam do wystarczająco dużo, aby zastosować również na ciało. Fantastycznie łagodzi również podrażnienia skóry dzieci. Obowiązkowa pozycja w moim następnym zamówieniu!


ataga  (środa, 11 września 2013)
Ocena: 4
Bardzo dobry olej, który stosuję jako maseczkę w połączeniu z innymi olejami lub w czystej postaci. Pięknie odżywia i nawilża skórę. Pozostawia ją aksamitnie gładką i ukojoną. Mam jasną karnację dlatego muszę go zmywać przed wyjściem z domu, ponieważ po nałożeniu zbyt mocno przyciemnia skórę.


Więcej...






Ostatnia aktualizacja: niedziela, 21 grudzień 2014 20:46