Ostatnio przeglądane

Olej z alg Fucus - Macerat z Morszczynu Powiększ

Olej z alg Fucus - Macerat z Morszczynu

Działanie:

  • zapewnia ochronę przed działaniem wolnych rodników
  • doskonały dodatek do preparatów chroniących kolor włosów

Więcej szczegółów



10,82 zł (cena z VAT)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Skóra Mężczyzny, Sucha, Tracąca jędrność, Wrażliwa, Zmęczona, Mieszana, Naczynkowa, Normalna, Odwodniona 
Działanie: Chroni przed przebarwieniami, Wygładzające, Nawilżające, Ochronne, Poprawia elastyczność, Przeciwutleniające, Regenerujące, Ujędrniające 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Cera poszarzała / zmęczona, Cienie i obrzęki, Nierównomierny koloryt, Skłonność do alergii, Utrata jędrności, Zmarszczki głębokie i mimiczne 
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Alergia, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Brak elastyczności, Podrażnienia, Przesuszenie/odwodnienie, Rozstępy, Łuszczenie/pękanie 
Specjalna pielęgnacja włosów: Wrażliwa skóra głowy, Włosy przesuszone, Ochrona koloru,  
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Maseczki, Sera do twarzy, Sera pod oczy 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Okłady na ciało, Olejki do ciała, Olejki do masażu , Peelingi i scruby 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Szampony, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów, Odżywki do włosów 
INCI:Helianthus Anuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract
Jakość:100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva
Typ produktu:Macerat olejowy
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient
Postać:Lekki olej
Zastosowanie:kosmetyki
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
Najlepiej zużyć przed końcem:03.2017
INCI: Helianthus Anuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract 
Jakość: 100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva 
Typ produktu: Macerat olejowy 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient 
Postać: Lekki olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Najlepiej zużyć przed końcem: 03.2017 
Typ skóry:Dojrzała, Skóra Mężczyzny, Sucha, Tracąca jędrność, Wrażliwa, Zmęczona, Mieszana, Naczynkowa, Normalna, Odwodniona
Działanie:Chroni przed przebarwieniami, Wygładzające, Nawilżające, Ochronne, Poprawia elastyczność, Przeciwutleniające, Regenerujące, Ujędrniające
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Cera poszarzała / zmęczona, Cienie i obrzęki, Nierównomierny koloryt, Skłonność do alergii, Utrata jędrności, Zmarszczki głębokie i mimiczne
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Alergia, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Brak elastyczności, Podrażnienia, Przesuszenie/odwodnienie, Rozstępy, Łuszczenie/pękanie
Specjalna pielęgnacja włosów:Wrażliwa skóra głowy, Włosy przesuszone, Ochrona koloru,
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Maseczki, Sera do twarzy, Sera pod oczy
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Okłady na ciało, Olejki do ciała, Olejki do masażu , Peelingi i scruby
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Szampony, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów, Odżywki do włosów

Spowalnia procesy starzenia

 

Dzięki substancjom aktywnym zawartym w morszczynie, takim jak Tokoferol, Karotenoidy i Fosfolipidy oraz poprawiającej  działanie tych substancji witaminie E zawartej w oleju słonecznikowym, olej z fukusa ma działanie przeciwstarzeniowe. Działanie to opiera się na dwóch procesach: aktywności antyoksydacyjnej i wychwytywanie wolnych rodników. W rezultacie błony komórkowe i organelle są chronione przed szkodliwym utlenianiem. Olej z fukusa polecany jest do kosmetyków mających na celu ochronę przed działaniem wolnych rodników, promieni słonecznych i preparatów chroniących kolor włosów.

Wyszczupla

Inna drogocenna substancja oleju z alg, Fosfatydylocholina, sprawia, że olej  znajduje zastosowanie w preparatach ukierunkowanych na redukcję nagromadzonego pod powierzchnią skóry tłuszczu.

Działanie modelujące na ciało i redukujące tłuszcz w powiekach zostało potwierdzone w badaniach.

 
Zastosowanie

-jako dodatek do kremów, mleczek do twarzy – zalecane stężenie 1-5 %

-jako olejek do ciała o działaniu wyszczuplającym i ujędrniającym



Płukanka do włosów suchych i łamliwych - Składniki: Szałwiowa Płukanka Nabłyszczająca do Ciemnych Włosów, Olej z alg Fucus

Mleczko do ciała - ZOBACZ WIĘCEJ

Krem na cienie pod oczami - ZOBACZ WIĘCEJ

Oceń 
Agata P 2017-01-19

bardzo polecam!

jestem bardzo zadowolona z tego oleju .
Ogólnie to cała marka Calaya przypadła mi do gustu i jestem bardzo zadowolona z wyrobów . będę u częstym klientem :)

    Oceń 
    kinia13 2016-01-27

    Ujędrnia skórę

    Fajny olej, stosuje go jako dodatek do kremów do twarzy i balsamów do ciała które wtedy działają wyszczuplająco i bardzo ujędrniają mi skórę. Fajny olej. Polecam. [Opinia z dnia 07-01-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

    • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

    Napisz swoją opinię !

    Napisz opinię

    Olej z alg Fucus - Macerat z Morszczynu

    Olej z alg Fucus - Macerat z Morszczynu

    Działanie:

    • zapewnia ochronę przed działaniem wolnych rodników
    • doskonały dodatek do preparatów chroniących kolor włosów

    Napisz opinię