Ostatnio przeglądane

Olej z Marchwi Powiększ

Olej z Marchwi - macerat

  • świetny dodatek do kremów przeciwsłonecznych
  • nawilża i odżywia skórę
  • chroni przed przesuszeniem
  • wysoka zawartość karetonoidów

Więcej szczegółów



13,64 zł (cena z VAT)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Mieszana, Naczynkowa, Normalna, Odwodniona, Skóra Dziecka, Skóra Mężczyzny, Sucha, Tracąca jędrność, Trądzikowa, Tłusta, Wrażliwa, Zmęczona 
Działanie: Chroni przed fotostarzeniem się skóry, Chroni przed przebarwieniami, Natłuszczające, Ochrona przed UV, Odżywiające, Poprawia elastyczność, Wyrównuje koloryt 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera poszarzała / zmęczona, Nierównomierny koloryt, Przebarwienia 
Specjalna pielęgnacja ciała: Podrażnienia posłoneczne, Rozstępy 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy na dzień, Maseczki, Sera do twarzy, Kremy przeciwsłoneczne,  
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Kremy i balsamy do opalania, Mydła, Olejki do opalania, Olejki po opalaniu 
INCI:Daucus Carota in Helianthus Annuus Oil.
Jakość:100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva
Typ produktu:Macerat olejowy
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Naturalny barwnik
Postać:Olej
Zastosowanie:kosmetyki
Sposób użycia:Olej można łączyć z innymi olejami i masłami naturalnymi oraz dodawać do kosmetyków, by go zabarwić. Przykładowe przepisy znajdziesz w zakładce PRZEPISY. SUGEROWANE STĘŻENIE: 1-20%
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
Termin przydatności:Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.
INCI: Daucus Carota in Helianthus Annuus Oil. 
Jakość: 100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva 
Typ produktu: Macerat olejowy 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Naturalny barwnik 
Postać: Olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Sposób użycia: Olej można łączyć z innymi olejami i masłami naturalnymi oraz dodawać do kosmetyków, by go zabarwić. Przykładowe przepisy znajdziesz w zakładce PRZEPISY. SUGEROWANE STĘŻENIE: 1-20% 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Termin przydatności: Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.  
Typ skóry:Dojrzała, Mieszana, Naczynkowa, Normalna, Odwodniona, Skóra Dziecka, Skóra Mężczyzny, Sucha, Tracąca jędrność, Trądzikowa, Tłusta, Wrażliwa, Zmęczona
Działanie:Chroni przed fotostarzeniem się skóry, Chroni przed przebarwieniami, Natłuszczające, Ochrona przed UV, Odżywiające, Poprawia elastyczność, Wyrównuje koloryt
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera poszarzała / zmęczona, Nierównomierny koloryt, Przebarwienia
Specjalna pielęgnacja ciała:Podrażnienia posłoneczne, Rozstępy
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Kremy na dzień, Maseczki, Sera do twarzy, Kremy przeciwsłoneczne,
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Kremy i balsamy do opalania, Mydła, Olejki do opalania, Olejki po opalaniu


Na wiosnę, lato, jesień..

O marchewkowym  kolorze, ekstrahowany z suszonych części marchwi (nasion) jawi nam się jako rewelacyjny produkt na wszystkie pory roku. Olejek z marchwi zapewnia wspaniałą ochronę przed słonecznym wysuszaniem skóry, nawilża ją, odżywia.

Skąd te właściwości?

Karotenoidy!! To dobrze przyswajalne antryoksydanty, chroniące komórki przed wolnymi rodnikami, które to atakują zdrowe ściany komórek i reagują z kwasami wielonasyconymi, wywołując reakcję łańcuchową i wzrost ilości wolnych rodników. Wolne rodniki to efekt zanieczyszczeń środowiska, zawierające UVR, które są niestety coraz powszechniejsze. Błona komórkowa w efekcie „działalności” wolnych rodników zostaje pozbawiona zdrowej struktury i nie może pełnić swojej funkcji, co znajduje wyraz we wczesnym starzeniu się skóry, a nawet zmianach nowotworowych.

Karotenoidy stosowane na skórę zmniejszają szkodliwy efekt promieniowania UVR, stymulując układ odpornościowy do odpowiedzi na UVR. W olejku marchewkowym znajduje się także tocoferyl i witamina E, które także polepszają odporność skóry i łagodzą skutki poparzeń słonecznych.

Ale uwaga! Marchew zawiera około 600 zidentyfikowanych rodzajów karotenu, a szeroko reklamowane produkty do opalania zawierają najczęściej tylko jeden z nich- Beta-karoten.

Tyle słońca w całym mieście.

Dlatego olej z marchwi doskonale nadaje się jako olejek do opalania.. Na słońce!!

Więcej, działa jak naturalny samoopalacz. Nadaje skórze widoczny złocisty połysk w krótkim czasie. Należy stosować go jednak niezbyt skoncentrowany (2 -10%), lub w połączeniu z innymi preparatami, by uzyskać pożądany połysk. Ważne by nie mieszać olejku marchewkowego z olejami mineralnymi.. Nie warto.. zaufajmy naturze!!

Olejek z marchwi:

·        Złoty połysk na Twojej skórze

·        Ochrona przed szkodliwym promieniowaniem

·        Łagodzenie poparzeń słonecznych

·        Nawilżanie, odżywianie

·        Działanie antyoksydacyjne, a więc zapobiega starzeniu się skóry spowodowanym wolnymi rodnikami i nadmiernym słońcem

·        Zmniejsza ryzyko raka skóry

Jak stosować?

-tylko do użytku zewnętrznego.

- jako dodatek do olejku do opalania i po opalaniu

- jako dodatek do balsamu brązujacego, nawilżającego, odżywczego,

Balsam brązujący: Dodaj 5-8 ml oleju do balsamu lub kremu do ciała, dokładnie wymieszaj. Pozostaw na 15 minut. Stosuj na noc.

 

Maseczka poprawiająca koloryt: łyżeczkę glinki różowej połącz z łyżeczką naturalnego lub sojowego jogurtu, dodaj 10 kropli oleju z marchwi. Nałóż na twarz i szyję na 3-5 minut. Zmyj letnią wodą. Nałóż olej lub krem nawilżający.

UWAGA: Może plamić ubrania.

 

Mleczko do ciała - ZOBACZ WIĘCEJ

Oceń 
iweto 2017-03-31

Naturalny samoopalacz!

Zakupiłam ten olej, z myślą o nadaniu mojej skórze delikatnej i zdrowej opalenizny i pod tym względem sprawdza się rewelacyjnie! Mieszam go z olejem bazowym, bo inaczej, kolor jaki pozostawia na skórze jest zbyt pomarańczowy. Tak zmieszany, daje naprawdę bardzo ładną, delikatną i naturalna opaleniznę, a przy tym bardzo fajnie nawilża. Polecam z czystym sumieniem.

    Napisz swoją opinię !

    Napisz opinię

    Olej z Marchwi - macerat

    Olej z Marchwi - macerat

    • świetny dodatek do kremów przeciwsłonecznych
    • nawilża i odżywia skórę
    • chroni przed przesuszeniem
    • wysoka zawartość karetonoidów

    Napisz opinię