Ostatnio przeglądane

Obniżona cena! Olej z Pestek Arbuza Powiększ

Olej z Pestek Arbuza

Doskonały olej do codziennej pielęgnacji skóry! Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega intensywnie nawilża i odżywia skórę. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów w pestkach arbuza olej ma działanie przeciwstarzeniowe. Możesz wykorzystać go w preparatach anti-age.
Jest lekki, nie zatyka porów i szybko się wchłania.

Wypróbuj go w recepturach domowych kosmetyków do pielęgnacji.

Więcej szczegółów



9,68 zł (cena z VAT)

14,90 zł

-35%

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Normalna, Dojrzała 
Działanie: Natłuszczające, Nawilżające, Przeciwutleniające, Regenerujące, Zmiękczające, Stymuluje syntezę kolagenu 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Podrażnienia, Cera odwodniona i napięta 
Specjalna pielęgnacja ciała: Obrzęki, Brak elastyczności, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Podrażnienia, Świąd, Łuszczenie/pękanie, Przesuszenie/odwodnienie, Alergia 
Specjalna pielęgnacja włosów: Świąd skóry głowy, Włosy przesuszone, Wrażliwa skóra głowy 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Sera pod oczy, Sera do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy i balsamy myjące 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Olejki do masażu , Olejki do ciała, Mydła, Mieszanki do kąpieli, Balsamy do ciała 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów, Odżywki do włosów 
INCI:Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil
Jakość: Certyfikat Viva, 100% naturalny
Typ produktu:Olej oczyszczony
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient
Uwagi:W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu., Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem., Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
INCI: Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil 
Jakość: Certyfikat Viva, 100% naturalny  
Typ produktu: Olej oczyszczony 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient 
Uwagi: W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu., Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem., Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów.  
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Typ skóry:Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Normalna, Dojrzała
Działanie:Natłuszczające, Nawilżające, Przeciwutleniające, Regenerujące, Zmiękczające, Stymuluje syntezę kolagenu
Specjalna pielęgnacja twarzy:Podrażnienia, Cera odwodniona i napięta
Specjalna pielęgnacja ciała:Obrzęki, Brak elastyczności, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Podrażnienia, Świąd, Łuszczenie/pękanie, Przesuszenie/odwodnienie, Alergia
Specjalna pielęgnacja włosów:Świąd skóry głowy, Włosy przesuszone, Wrażliwa skóra głowy
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Sera pod oczy, Sera do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy i balsamy myjące
Wypróbuj w recepturach do ciała:Olejki do masażu , Olejki do ciała, Mydła, Mieszanki do kąpieli, Balsamy do ciała
Wypróbuj w recepturach do włosów:Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów, Odżywki do włosów

Intensywne i lekkie nawilżenie

Olej z Nasion Arbuza stanie się niezastąpionym składnikiem Twoich domowych receptur. Dlaczego? Zapewni Twojej skórze odżywcze nawilżenie bez zatykania porów! Świetnie sprawdza się jako olej balansujący cerę. Zawiera bardzo wiele cennych witamin i minerałów przez co doskonale odżywia skórę. W jego składzie znajdziesz żelazo, wapń, potas, fosfor, cynk, magnez, miedź... Nasiona arbuza są bardzo bogate w witaminy z grupy B, zwłaszcza niacynę, tiaminę, ryboflawinę, witamina B6, a także zawierają wysoki poziom magnezu i cynku.

Olej z Nasion Arbuza doskonale sprawdza się we wszelkich rodzajach produktów do pielęgnacji skóry z uwagi na wysoką zawartość (do 65%), kwasu linolowego omega-6 niezbędnego kwasu tłuszczowego. Ta cecha sprawia, że może być stosowany do każdego rodzaju skóry, nawet wrażliwej, tłustej, czy trądzikowej.

Tajemnica tkwi w nasionach…

Nasiona arbuza zawierają silne przeciwutleniacze, które pomagają spowolnić starzenia się komórek i wspierają proces ich naprawy. Ponadto olej pozyskiwany z pestek arbuza, jest jednym z niewielu które naprawdę wnikają głęboko w skórę pozostawiając ją odżywioną i pełną blasku. Dzięki swoim funkcjom doskonale sprawdza się jako olej do kosmetyków anti-age. Ma wysoką zdolność absorpcji. Dodanie go do kremów i serów sprawi że staną się lżejsze i będą szybciej się wchłaniać.

Olej dla młodej cery

Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów olej ten ma właściwości i przeciwstarzeniowe. Skóra pozostaje po nim jędrna, gładka i sprężysta. Wypróbuj go w preparatach na wygładzenie zmarszczek.

Olej dla cery trądzikowej

Na powierzchni Twojej skóry każdego dnia gromadzi się łój, tłuszcz i brud, który zatyka pory. Konsekwencją tego jest powstawanie wyprysków i trądziku. Olej z Pestek Arbuza nawilża, ale nie jest komedogenny, więc nie zatyka porów.

Olej dla włosów 

Wysoka zawartość antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawdza się również w pielęgnacji włosów. Niezbędne kwasy tłuszczowe zawarte w Oleju z Nasion Arbuz działają nawilżająco na skórę głowy oraz zapobiegają rozdwajaniu się włosów. Bogata zawartość białka w nasionach pomaga wniknąć składnikom aktywnym w głąb włosów pozostawiając je miękkie i błyszczące. Kolejna zaletą jest to, że dobrze się wchłania i jest lekki. Pomaga załagodzić świąd skóry głowy, czy łupież.

Dla kogo jeszcze?

Olej z Pestek Arbuza działa odżywczo na wszystkie rodzaje skóry (również mężczyzn:)). Mogą stosować go osoby z cerą sucha, wrażliwą, dojrzałą, normalną, tłustą czy trądzikową.

Doskonale sprawdza się jako olej do masażu dla Maluszków. 

Jaka jest jego historia

Olej z Pestek Arbuza znany jest na świecie jako Ootanga i Kalahari Oil. W Afryce, jest uwielbiany za bardzo wysoką zawartość protein. Tradycyjnie olej ten uzyskuje się rozłupując nasiona i pozostawiając je na słońcu do wyschnięcia. Następnie zaś wyciskany jest z nich drogocenny olej.

Wypróbuj Olej z Nasion Arbuza w swoich kosmetykach. Znajdź swój przepis na zdrową, młoda i piękna skórę w naturalnych źródłach. Wybierz naturalna pielęgnację:)

Zobacz więcej

Napisz opinię

Olej z Pestek Arbuza

Olej z Pestek Arbuza

Doskonały olej do codziennej pielęgnacji skóry! Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega intensywnie nawilża i odżywia skórę. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów w pestkach arbuza olej ma działanie przeciwstarzeniowe. Możesz wykorzystać go w preparatach anti-age.
Jest lekki, nie zatyka porów i szybko się wchłania.

Wypróbuj go w recepturach domowych kosmetyków do pielęgnacji.

Napisz opinię

Inne produkty