Ostatnio przeglądane

Olej ze Słodkich Migdałów Powiększ

Olej ze Słodkich Migdałów

  • nawilża skórę
  • łagodzi
  • wygładza
  • zmiękcza
  • znakomity olej bazowy do przygotowywania domowych mieszanek

Więcej szczegółów



7,86 zł (cena z VAT)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 1000 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna, Mieszana, Naczynkowa 
Działanie: Natłuszczające, Łagodzące, Zmiękczające, Przywracające blask, Nawilżające, Poprawia elastyczność 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Podrażnienia, Skłonność do alergii 
Specjalna pielęgnacja ciała: Alergia, Łuszczenie/pękanie, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia posłoneczne, Brak elastyczności, Cellulit 
Specjalna pielęgnacja włosów: Wrażliwa skóra głowy, Włosy farbowane, Włosy przesuszone 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Żele myjące, Płyny do demakijażu, Peelingi do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na dzień, Kremy na noc 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Peelingi i scruby, Olejki do masażu , Olejki do kąpieli, Olejki do ciała, Odżywki do paznokci, Mydła, Mieszanki do kąpieli, Masła do ciała, Kremy do rąk, Balsamy po opalaniu, Kosmetyki do pielęgnacji stóp 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Szampony, Sera na koncówki włosów, Odżywki do włosów, Olejki do włosów 
INCI:Prunus Amygdalus Dulcis Oi
Jakość:100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva
Typ produktu:Olej oczyszczony
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient
Postać:Lekki olej
Zastosowanie:kosmetyki
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oi 
Jakość: 100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva 
Typ produktu: Olej oczyszczony 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient 
Postać: Lekki olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Typ skóry:Dojrzała, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna, Mieszana, Naczynkowa
Działanie:Natłuszczające, Łagodzące, Zmiękczające, Przywracające blask, Nawilżające, Poprawia elastyczność
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Podrażnienia, Skłonność do alergii
Specjalna pielęgnacja ciała:Alergia, Łuszczenie/pękanie, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia posłoneczne, Brak elastyczności, Cellulit
Specjalna pielęgnacja włosów:Wrażliwa skóra głowy, Włosy farbowane, Włosy przesuszone
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Żele myjące, Płyny do demakijażu, Peelingi do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na dzień, Kremy na noc
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Peelingi i scruby, Olejki do masażu , Olejki do kąpieli, Olejki do ciała, Odżywki do paznokci, Mydła, Mieszanki do kąpieli, Masła do ciała, Kremy do rąk, Balsamy po opalaniu, Kosmetyki do pielęgnacji stóp
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Szampony, Sera na koncówki włosów, Odżywki do włosów, Olejki do włosów

Olej tłoczony z jąder migdałowca (Prunus amygdalus dulcis), uprawianego w obszarach śródziemnomorskim, Azji Mniejszej, Iranu, Syrii, Ameryce Północnej (w Kalifornii), w północnej Afryce oraz w Australii.

Jeden z najlepszych olejów naturalnych. Znajdziesz go w wielu gotowych kosmetykach. Tutaj 100 % oleje ze słodkich migdałów, który możesz użyć w swoim domowym labolatorium. Olej ze słodkich migdałów to czysta, 100 % naturalna przyjemność stosowania, otulająca konsystencja i skuteczne działanie nawilżające i odżywiające skórę.

Ma wszechstronne zastosowanie, jest delikatny, lekki, praktycznie bez zapachu. Łatwo się wchłania. Bez problemu łączy się z innymi składnikami pochodzenia roślinnego w formułach naturalnych kosmetyków. Jest niezastąpionym olejem bazowym do masażu.

Surowiec kosmetyczny o działaniu:

  • nawilżającym
  • wygładzającym
  • zmiękczającym skórę
  •  łagodzącym
  •  powlekającym


Polecany jako dodatek do kosmetyków do skóry:

  • suchej
  • zwiotczałej
  • starzejącej się
  • delikatnej, w tym skóry małych dzieci
  • z egzemą, łuszczycą,
  • podrażnionej, swędzącej


Wzbogacić olejkiem eterycznym lub ekstraktem suchym, aby uzyskać kosmetyk do masażu ciała. Stosować jako dodatek do kosmetyków pielęgnacyjnych do twarzy, ciała i włosów oraz domowych receptur kosmetycznych. Tylko do użytku zewnętrznego.

Zastosowanie:

  • balsamy, olejki do ciała
  • mydła – z dodatkiem oleju ze słodkich migdałów tworzą miłą, lekką pianę.
  • olejki do masażu i aromaterapii
  • kremy oczyszczające do twarzy i płyny do demakijażu
  • płyny do kąpieli i balsamy dla niemowląt i małych dzieci



Balsam do pękających ust - Składniki: Masło Murumuru, Olej ze Słodkich Migdałów


Olejek do pielęgnacji brody - ZOBACZ WIĘCEJ

Krem do rąk - ZOBACZ WIĘCEJ

 

 

Olejek do masażu ciała: połącz pół szklanki oleju z 10 kroplami ulubionego olejku eterycznego, przechowuj w butelce z ciemnego szkła, stosuj do masażu ciała po kąpieli.

Zmiękczająca odżywka do włosów: dodaj 2 łyżki oleju do 200 ml ulubionej odżywki do włosów, silnie wstrząśnij.

Oceń 
iweto 2017-03-31

Świetny olej!

Ten olej stanowi doskonałą bazę dla innych olei. Można go używać solo, jak i łączyć z innymi olejami. Ja używam go w połączeniu z olejem neem. Uważam, że jest to bardzo dobry kosmetyk do pielęgnacji ciała. Z czystym sumieniem mogę go polecić.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
agacream 2016-02-01

Dobry, wszechstronny polecam

Ten olej jest naprawdę wszechstronny: do wmasowania w ciało, do kremów, do olejków dwufazowych. Sprawdza się w każdej recepturze. Polecam [Opinia z dnia 02-12-2013 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
renata 2015-12-07

Polecam do kremów

Zamówiłam ten olej jako próbkę . Choć jest rafinowany dodaję go do kremu myślę ,że spokojnie można dodać, go jako olej bazowy do sporządzania kremów. [Opinia z dnia 20-06-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

    Oceń 
    Ania.Z. 2015-12-01

    Polecam na roztępy

    Mój ulubiony kosmetyk! Stosuję go żeby zapobiegać rozstępom w ciąży, mam naprawdę duży brzuszek a jestem drobnej budowy i olej sprawdza się doskonale! Nie mam ani jednego rozstępu, a skóra jest miękka, elastyczna i nawilżona. A co dla mnie najważniejsze - nie nacieram się balsamami, które w składzie mają całą gamę chemikaliów, tylko naturalnym olejem [Opinia z dnia 01-07-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

      Napisz swoją opinię !

      Napisz opinię

      Olej ze Słodkich Migdałów

      Olej ze Słodkich Migdałów

      • nawilża skórę
      • łagodzi
      • wygładza
      • zmiękcza
      • znakomity olej bazowy do przygotowywania domowych mieszanek

      Napisz opinię

      Inne produkty