Ostatnio przeglądane

Olej z Pestek Winogron Powiększ

Olej z Pestek Winogron

  • dla cery naczynkowej i wrażliwej
  • odżywia i uelastycznia włosy
  • regeneruje
  • znakomity do masażu

Więcej szczegółów



7,93 zł (cena z VAT)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 500 ml
  • 1000 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Mieszana, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa 
Działanie: Natłuszczające, Nawilżające, Ściągające, Łagodzące, Wygładzające, Ujędrniające, Tonizujące, Przywracające blask, Poprawia elastyczność, Odżywiające, Ochronne 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Podrażnienia, Utrata jędrności, Skłonność do alergii 
Specjalna pielęgnacja ciała: Brak elastyczności, Bóle stawów, mięśni lub kręgosłupa, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia, Cellulit 
Specjalna pielęgnacja włosów: Włosy farbowane, Włosy przesuszone 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Maseczki, Płyny do demakijażu, Olejki do mycia 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Produkty do depilacji, Peelingi i scruby, Olejki do masażu , Olejki do kąpieli, Olejki do ciała, Odżywki do paznokci, Mydła, Mieszanki do kąpieli, Kremy do rąk, Kosmetyki do pielęgnacji stóp 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Odżywki do włosów, Szampony, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów 
INCI:Vitis Vinifera Seed Oil
Jakość:100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva
Typ produktu:Olej oczyszczony
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient
Postać:Lekki olej
Zastosowanie:kosmetyki
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
INCI: Vitis Vinifera Seed Oil 
Jakość: 100% naturalny , Wegański, Certyfikat Viva 
Typ produktu: Olej oczyszczony 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient 
Postać: Lekki olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Typ skóry:Dojrzała, Mieszana, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa
Działanie:Natłuszczające, Nawilżające, Ściągające, Łagodzące, Wygładzające, Ujędrniające, Tonizujące, Przywracające blask, Poprawia elastyczność, Odżywiające, Ochronne
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Podrażnienia, Utrata jędrności, Skłonność do alergii
Specjalna pielęgnacja ciała:Brak elastyczności, Bóle stawów, mięśni lub kręgosłupa, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia, Cellulit
Specjalna pielęgnacja włosów:Włosy farbowane, Włosy przesuszone
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Maseczki, Płyny do demakijażu, Olejki do mycia
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Produkty do depilacji, Peelingi i scruby, Olejki do masażu , Olejki do kąpieli, Olejki do ciała, Odżywki do paznokci, Mydła, Mieszanki do kąpieli, Kremy do rąk, Kosmetyki do pielęgnacji stóp
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Odżywki do włosów, Szampony, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów

Olej z Pestek Winogron działa odżywczo, regenerująco, antyoksydacyjnie

Bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy

Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Proantocyjanidyny redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszają negatywne efekty działania słońca na skórę.

Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

Działa ściągająco, tonizująco na skórę

Jest także podstawowym składnikiem kosmetyków do cery wrażliwej, naczynkowej - łagodzi, przynosi ulgę, głęboko nawilża, zmniejsza „pajączki”

Poprawia wygląd włosów

Olej z Pestek Winogron jest niezastąpiony jako olej bazowy do masażu:

  •     relaksującego z dodatkiem olejków aromaterapeutycznych

  •     leczniczego - przynoszącego ulgę mięśniom i stawom

  •     antycellulitowego z dodatkiem ekstraktu z guarany, bluszcz


Sposób użycia:

Dodawać do (faza tłuszczowa) domowych kosmetyków, łączyć z innymi olejami i masłami. Połączyć z olejem arganowym lub kokosowym, aby uzyskać preparat do olejowania włosów. Dodać kilka kropli olejku eterycznego, aby uzyskać olejek do masażu.

Tylko do użytku zewnętrznego.



Balsam przeciwłupieżowy do skóry głowy - Składniki: Olej LaurowyOlej Neem, Olej z Pestek Winogron, Ekstrakt z Szyszek Chmielu

Olejek do masażu - ZOBACZ WIĘCEJ

Serum pod oczy - ZOBACZ WIĘCEJ

Olejek antycelilitowy - ZOBACZ WIĘCEJ

Balsam do mycia twarzy - ZOBACZ WIĘCEJ

 

Preparat do olejowania włosów: połącz 0,5 szkl oleju z pestek winogron, 2 łyżki oleju arganowego i 3 łyżki oleju kokosowego extra virgin white. Dokładnie wymieszaj. Nałóż na suche lub wilgotne włosy, pozostaw na 30 min lub na noc. Zmyj dokładnie naturalnym szamponem. Stosuj raz w tygodniu lub tak często, jak potrzebujesz.

Wygładzający balsam do ciała: dodaj 3 łyżki oleju do 250 ml ulubionego balsamu do ciała, wymieszaj. Stosuj po każdej kąpieli.

Oceń 
Sandra K 2017-06-29

Olej bazowy

Bardzo dobry olej w dobrej cenie :) Swietnie sie sprawdza w recepturach jako olej bazowy.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
Joa 2017-04-21

Super olejek

Olejku dodałam do kremu do oczu z kolagenem. Super i polecam.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
Agata P 2017-01-19

idealny do łączenia !

Olej kupiony w super cenie , spełnia swoją rolę : nawilża co najważniejsza oraz dobrze łączy się z masłami i innymi olejami .
Polecam jak najbardziej .

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
agacream 2016-02-01

Świetnie wygładza skórę

Wykorzystałam ten olej do zrobienia olejku antycellulitowego. Skóra jest po nim jedwabiście gładka, elastyczna, miękka. Świetny produkt za rozsądną cenę. [Opinia z dnia 02-12-2013 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
ewas65 2016-01-26

Skuteczny do włosów, nie zapycha porów,

Dodaję go do mieszanki olejowej na włosy, sprawdza się fajnie. Dobrze też działa na skórę, gdyż nie zapycha porów. Ja jednak wolę bardziej nawilżające oleje, np. jojoba. Mimo wszystko polecam do włosów ;) [Opinia z dnia 03-01-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

    Oceń 
    wika2498 2015-11-26

    Polecam na każdą cere

    Mój ulubiony olej!!!! Idealny do włosów, nawilża i wygładza włosy. Do mojej tłustej, cery jest genialny. Stosuję go do OCM. Świetny do każdego rodzaju cery.
    [Opinia z dnia 22-07-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

      Oceń 
      tofffi 2015-11-19

      Serum na naczynka i zmarszczki

      Bardzo dobry olej w super cenie! Mieszam go z żelem hialuronowym, olejem arganowym i ekstraktem z pestek winogron - wychodzi mi fantastyczne serum na naczynka i zmarszczki :-) [Opinia z dnia 08-03-2015 przeniesiona przez administratora z poprzedniej wersji sklepu ]

      • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

      Napisz swoją opinię !

      Napisz opinię

      Olej z Pestek Winogron

      Olej z Pestek Winogron

      • dla cery naczynkowej i wrażliwej
      • odżywia i uelastycznia włosy
      • regeneruje
      • znakomity do masażu

      Napisz opinię

      Inne produkty