Ostatnio przeglądane

Olej Różany Zimnotłoczony Nierafinowany - łagodny kolor

Róża, a dokładnie dzika róża to roślina z której tłoczy się olej o szczególnych właściwościach regenerujących skórę.

Wypróbuj go w kosmetykach anti-age, do cery zniszczonej, podrażnionej. Zmniejsza widoczność blizn, przyspiesza gojenie się skóry, zapobiega rozstępom.


Data przydatności: 01-12-2017

Więcej szczegółów



5,64 zł (cena z VAT)

14,10 zł

-60%

  • 15 ml
  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Wrażliwa, Tracąca jędrność, Trądzikowa, Odwodniona, Dojrzała, Sucha, Normalna 
Działanie: Poprawia elastyczność, Ochronne, Przywracające blask, Przeciwzmarszczkowe, Ujędrniające, Odżywiające, Nawilżające, Przeciwutleniające, Regenerujące, Stymuluje syntezę kolagenu, Antyseptyczne, Ochrona przed UV, Chroni przed fotostarzeniem się skóry 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Trądzik, Zmarszczki głębokie i mimiczne, Utrata jędrności, Podrażnienia 
Specjalna pielęgnacja ciała: Brak elastyczności, Rozstępy, Podrażnienia posłoneczne, Przesuszenie/odwodnienie, Łuszczyca, Podrażnienia, Łuszczenie/pękanie, Egzema, Blizny 
Specjalna pielęgnacja włosów: Wypadanie włosów, Włosy przesuszone, Wrażliwa skóra głowy 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Kremy na noc, Kremy na dzień 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Masła do ciała, Olejki po opalaniu, Olejki do masażu , Olejki do ciała, Odżywki do paznokci, Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Wcierki do skóry głowy, Sera na koncówki włosów 
INCI:Rosa Canina Seed Oil
Jakość:100% naturalny
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna
INCI: Rosa Canina Seed Oil 
Jakość: 100% naturalny  
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna 
Typ skóry:Wrażliwa, Tracąca jędrność, Trądzikowa, Odwodniona, Dojrzała, Sucha, Normalna
Działanie:Poprawia elastyczność, Ochronne, Przywracające blask, Przeciwzmarszczkowe, Ujędrniające, Odżywiające, Nawilżające, Przeciwutleniające, Regenerujące, Stymuluje syntezę kolagenu, Antyseptyczne, Ochrona przed UV, Chroni przed fotostarzeniem się skóry
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Trądzik, Zmarszczki głębokie i mimiczne, Utrata jędrności, Podrażnienia
Specjalna pielęgnacja ciała:Brak elastyczności, Rozstępy, Podrażnienia posłoneczne, Przesuszenie/odwodnienie, Łuszczyca, Podrażnienia, Łuszczenie/pękanie, Egzema, Blizny
Specjalna pielęgnacja włosów:Wypadanie włosów, Włosy przesuszone, Wrażliwa skóra głowy
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Kremy na noc, Kremy na dzień
Wypróbuj w recepturach do ciała:Masła do ciała, Olejki po opalaniu, Olejki do masażu , Olejki do ciała, Odżywki do paznokci, Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu
Wypróbuj w recepturach do włosów:Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Wcierki do skóry głowy, Sera na koncówki włosów

Wypróbuj odżywczej mocy oleju różanego

Olej Różany Zimnotłoczony Nierafinowany to jeden z najpopularniejszych surowców naturalnych stosowanych dla zachowania na długo młodej i jędrnej skóry. Swoje wyjątkowe właściwości zawdzięcza wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych: 41-50 % kwas linolowy, 26-37% alfa-linolenowy, kwas oleinowy, palmitynowy. W jego składzie znajduję się także kwas retinowy, który przyspiesza regenerację naskórka oraz flawonoidy, o silnym działaniu antyoksydacyjnym. Olej Różany Zimnotłoczony Nierafinowany to bogate źródło odżywczych witamin jak witamina C, która działa przeciwutleniająco na skórę oraz chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UVB i UVA. Jego główną zaletą jest wysoka zawartość witaminy E (witaminy młodości), która “wymiata wolne rodniki” będące przyczyna starzenia się skóry. Działa na nią również silnie nawilżająco i regenerująco. Olej różany zawiera także witaminę A, która „odpowiedzialna” jest za zatrzymanie zegara biologicznego skóry, stymulowanie regeneracji cery, zwiększanie ilości kolagenu i elastyny. Rezultatem jest jędrna, miękka, elastyczna i odmłodzona cera. Widoczność zmarszczek zmniejsza się, a skóra staje się bardziej jędrna. Jest to możliwe przy regularnym stosowaniu preparatów z Olejem
Różanym.

Olej Różany jako składnik naturalnych kosmetyków, pobudza aktywność komórkową i zwiększa liczbę fibroblastów, co wpływa pozytywnie na procesy gojenia się i zmniejsza pojawianie się blizn.

Jak jest jego historia?

Niesamowity produkt, który świat dopiero powoli odkrywa. Tłoczony na zimno z nasion dzikiej róży, rosnącej w Europie. Pierwsze artykuły o badaniach właściwości oleju różanego pojawiały się w latach 80’. Badaniami objęte były osoby z bliznami, także na wskutek trądziku, z głębokimi zmarszczkami, skórą zniszczoną słońcem, zmianami spowodowanymi łuszczycą. Badania nad olejem różanym są prowadzone dalej na uniwersytetach, a olej różany eksportowany na cały świat.

Dla kogo jest polecany tej olej?

To olej do zadań specjalnych. Przyniesie Ci ulgę i pomoże zaopiekować się skórą, która wymaga szczególnej opieki. Olej różany to składnik o udowodnionym działaniu. Pozytywne efekty widać już po 2 miesiącach stosowania. Polecany jest przede wszystkim dla skóry pozbawionej jędrności i elastyczności, podrażnionej, uszkodzonej słońcem i radioterapią. Działa też odżywczo i regenerująco na włosy (nawet bardzo zniszczone), pozostawiając je miękkie i gładkie.

Wykorzystaj go w kosmetykach przy takich dolegliwościach jak:

  • Rozstępy na skórze; 
  • Skóra przesuszona i zmęczona na wskutek ekspozycji na słońce i działanie promieni UV;
  • Blizny powstałe po operacji, poparzeniach, trądziku; 
  • Egzema Łuszczyca; 
  • Zmarszczki i efekt zbyt wczesnego starzenia się cery; 
  • Przebarwienia skóry wywołane promieniami słonecznymi (bruzdy, przebarwienia);
  • Zapalenie skóry będące wynikiem radioterapii; 
  • Oparzenia skóry, w tym poparzenia spowodowane przez słońce i promieniowania; 
  • Łamliwe paznokcie. 


Olej Różany tłoczony na zimno to produkt wysokiej jakości, który dzięki metodzie otrzymywania zachował swoje najlepsze i najcenniejsze właściwości. Wykorzystaj je w codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Zatrzymaj czas w zgodzie z Naturą. Zaczerpnij z Niej pomysł na młodość. Pozwól aby podzieliła się z Tobą swoimi najcenniejszymi darami…

*Na życzenie klienta - możliwość zakupu większej ilości.

Serum Anti-Age: Do buteleczki z pipetą wlej 1 łyżezczkę oleju różanego, 1 łyżeczkę oleju makadamia i 2 łyżeczki skwalanu z oliwek. Mocno wstrząśnij do połączenia się składników. Możesz również wzbogacić serum o olejki eteryczne - dodaj 4 krople olejku kadzidłowego i 4 krople olejku lawendowego.

Serum na blizny potrądzikowe: Wymieszaj 1 łyżkę oleju z 1 łyżką oleju z pestek winogron. Dodaj 4 krople olejku lawendowego i 4 krople oleju z drzewa różanego. Umieść w buteleczce z ciemnego szkła z pompką. Wstrząśnij przed użyciem. Stosuj wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy.

Oceń 
Justyna M 2017-03-27

Każdy go powinien mieć

Gorąco polecam zakup tego oleju. Kupiłam go i na początku robiłam z niego kremy dla cery naczynkowej, podrażnionej. Jestem mega zadowolona. Jednak kusiło mnie, by spróbować go w recepturach dla skóry dojrzałej, zmęczonej ale rownież dla młodej trądzikowej (tu mowa o mojej siostrze). Ten olej sprawdza się we wszystkich przypadkach. Świetnie współgra z innymi składnikami odżywczymi, nawilżającymi. Mam wrażenie, że wspomaga proces wydzielania się sebum. Skóra jest zmatowiona, miękka, a podrażnienia uspokojone. Codzienne stosowanie kosmetyków z udziałem tego oleju powoduje wyrównanie naturalnych funkcji skóry. Olej przechowuję w lodówce, bo nie chcę, aby tracił swoich drogocennych skladników podczas przechowywania i z tego też powodu dodaje go w trakcie kręcenia kremów w fazie trzeciej, nigdy do rozgrzanej fazy tłuszczowej.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
Agata P 2017-01-19

Mega Mega Mega !!

Olej świetny , używam go do nawilżania twarzy naczynkowej . Spisuje się bardzo dobrze w połączeniu z innymi olejami oraz masłami.
polecam gorąco !!

  • 3 z 3 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
Małgorzata Figura 2016-08-23

Pielęgnacja z serca natury

Uwielbiam! Olejek różany świetnie sprawdził się w pielęgnacji mojej skóry, skłonnej do siniaków i podrażnień. Stosuje razem z maceratem z arniki i żelem hialuronowym

  • 3 z 3 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej Różany Zimnotłoczony Nierafinowany - łagodny kolor

Olej Różany Zimnotłoczony Nierafinowany - łagodny kolor

Róża, a dokładnie dzika róża to roślina z której tłoczy się olej o szczególnych właściwościach regenerujących skórę.

Wypróbuj go w kosmetykach anti-age, do cery zniszczonej, podrażnionej. Zmniejsza widoczność blizn, przyspiesza gojenie się skóry, zapobiega rozstępom.


Data przydatności: 01-12-2017

Napisz opinię

Inne produkty