Ostatnio przeglądane

Alkohol poliwinylowy 50 g Powiększ

Alkohol poliwinylowy 50 g

N_alk_pol_50

  • posiada wysoką wytrzymałość na rozciąganie i elastyczność
  • stosowany jako składnik do klei
  • spełnia rolę emulgatora

Więcej szczegółów



6,91 zł (cena z VAT)

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa, Mieszana, Dojrzała 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Żele myjące 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Żele pod prysznic, Płyny do kąpieli 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Szampony 
INCI:Polyvinyl alcohol
Jakość:Wegański
Typ produktu:Polimer
Rola składnika w gotowym kosmetyku:Substancja zagęszczająca
Postać:Kryształki
Zastosowanie:kosmetyki
Przeciwwskazania:Omijaj okolice oczu
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w suchym miejscu.
Termin przydatności:Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.
INCI: Polyvinyl alcohol 
Jakość: Wegański 
Typ produktu: Polimer 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Substancja zagęszczająca 
Postać: Kryształki 
Zastosowanie: kosmetyki 
Przeciwwskazania: Omijaj okolice oczu 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w suchym miejscu. 
Termin przydatności: Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.  
Typ skóry:Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa, Mieszana, Dojrzała
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Żele myjące
Wypróbuj w recepturach do ciała:Żele pod prysznic, Płyny do kąpieli
Wypróbuj w recepturach do włosów:Szampony

Poli(alkohol winylowy) (PVA, PVAL lub PVOH z ang. polyvinyl alcohol) to polimer winylowyo wzorze CH2-CH(OH)n otrzymywany zpoli (Octanu winylu).

Związek pełniący rolę emulgatora, posiada właściwości samoprzylepne. Odporny na olej, smary i rozpuszczalniki. Bezwonny i nietoksyczny. Posiada wysoką wytrzymałość na rozciąganie i elastyczność. W środowisku o podwyższonej wilgotności chłonie wodę.

Ponadto stosowany jest jako składnik klejów, lakierów, apretur włókienniczych, do wyrobu aparatury chemicznej, jako stabilizator farb emulsyjnych, zagęszczaczy farmaceutycznych, do produkcji rękawic ochronnych, nici chirurgicznych, folii, płyt i rur odpornych na działanie benzyny, olejów, także do wyrobu włókien.

Jest również półproduktem do produkcji wszelkiego rodzaju żeli, w tym żeli kosmetycznych.

Stosowany jest ponadto w farmaceutyce jako substancja czynna w kroplach do oczu.

Jeden z nielicznych polimerów rozpuszczalnych w wodzie. W obecności jonów boranowych, dochodzi do sieciowania i gwałtownego wzrostu lepkości roztworu.

Napisz opinię

Alkohol poliwinylowy 50 g

Alkohol poliwinylowy 50 g

  • posiada wysoką wytrzymałość na rozciąganie i elastyczność
  • stosowany jako składnik do klei
  • spełnia rolę emulgatora

Napisz opinię

Inne produkty