Ostatnio przeglądane

Olej Jojoba Złoty

Silnie nawilżający i odżywczy olej do zadań specjalnych. Zawiera skwalen, który bardzo dobrze współgra z naszym naturalnym sebum skóry.

Olej sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej, atopowej, dojrzałej, z egzemą.  Polecany do nawilżania delikatnej skóry dziecka. Dba także o przyszłe mamy, zapobiegając powstawaniu rozstępów.

Więcej szczegółów



15,90 zł (Brutto)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 1000 ml
  • 5000 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Skóra Dziecka, Normalna, Naczynkowa, Mieszana 
Działanie: Natłuszczające, Nawilżające, Zmiękczające, Łagodzące, Wygładzające, Ujędrniające, Regenerujące, Przywracające blask, Odżywiające, Poprawia elastyczność, Przeciwłupieżowe, Przeciwzapalne, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Ochronne 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Cera poszarzała / zmęczona, Nierównomierny koloryt, Podrażnienia, Trądzik, Skłonność do alergii, Utrata jędrności, Zmarszczki głębokie i mimiczne 
Specjalna pielęgnacja ciała: Alergia, Łuszczyca, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Brak elastyczności, Egzema, Świąd, Podrażnienia, Podrażnienia posłoneczne, Przesuszenie/odwodnienie, Łuszczenie/pękanie 
Specjalna pielęgnacja włosów: Włosy przesuszone, Wrażliwa skóra głowy, Świąd skóry głowy, Łupież, Włosy przetłuszczające się 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Maseczki, Olejki do mycia, Sera do twarzy, Sera pod oczy 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Kosmetyki do pielęgnacji stóp, Kremy do rąk, Kremy i balsamy do opalania, Masła do ciała, Maści, Mieszanki do kąpieli, Olejki do ciała, Olejki do kąpieli, Olejki do masażu , Olejki po opalaniu, Peelingi i scruby, Płyny do kąpieli, Żele pod prysznic 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Sera na koncówki włosów, Szampony 
INCI:Simmondsia Chinensis Seed Oil
Jakość:100% naturalny , Wegański
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku:Substancja aktywna, Emolient
Postać:Olej
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.860 – 0.875 g/ml ( 20°C)
Zastosowanie:kosmetyki
Sposób użycia:Olej można łaczyć z innymi olejami i olejkami eterycznymi oraz dodawać do kosmetyków. Przykładowe przepisy znajdziesz w zakładce PRZEPISY. SUGEROWANE STĘŻENIE: 1-99%
Uwagi:W zależności od temperatury otoczenia, olej zmienia stan skupienia.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
Kraj produkcji:Izrael
INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil 
Jakość: 100% naturalny , Wegański 
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Substancja aktywna, Emolient 
Postać: Olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Sposób użycia: Olej można łaczyć z innymi olejami i olejkami eterycznymi oraz dodawać do kosmetyków. Przykładowe przepisy znajdziesz w zakładce PRZEPISY. SUGEROWANE STĘŻENIE: 1-99% 
Uwagi: W zależności od temperatury otoczenia, olej zmienia stan skupienia.  
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Kraj produkcji: Izrael 
Typ skóry:Dojrzała, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Skóra Dziecka, Normalna, Naczynkowa, Mieszana
Działanie:Natłuszczające, Nawilżające, Zmiękczające, Łagodzące, Wygładzające, Ujędrniające, Regenerujące, Przywracające blask, Odżywiające, Poprawia elastyczność, Przeciwłupieżowe, Przeciwzapalne, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Ochronne
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Cera poszarzała / zmęczona, Nierównomierny koloryt, Podrażnienia, Trądzik, Skłonność do alergii, Utrata jędrności, Zmarszczki głębokie i mimiczne
Specjalna pielęgnacja ciała:Alergia, Łuszczyca, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Brak elastyczności, Egzema, Świąd, Podrażnienia, Podrażnienia posłoneczne, Przesuszenie/odwodnienie, Łuszczenie/pękanie
Specjalna pielęgnacja włosów:Włosy przesuszone, Wrażliwa skóra głowy, Świąd skóry głowy, Łupież, Włosy przetłuszczające się
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Maseczki, Olejki do mycia, Sera do twarzy, Sera pod oczy
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Kosmetyki do pielęgnacji stóp, Kremy do rąk, Kremy i balsamy do opalania, Masła do ciała, Maści, Mieszanki do kąpieli, Olejki do ciała, Olejki do kąpieli, Olejki do masażu , Olejki po opalaniu, Peelingi i scruby, Płyny do kąpieli, Żele pod prysznic
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Sera na koncówki włosów, Szampony
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.860 – 0.875 g/ml ( 20°C)

Wielozadaniowy, wyjątkowy w konsystencji i budowie…

Olej Jojoba Złoty to w pełni naturalny surowiec, tłoczony na zimno z nasion rośliny Simmondsia chinensis. Olej nazywany płynnym woskiem, swoimi właściwościami (odżywczymi i natłuszczającymi) dorównuje olejowi wielorybiemu (olbrotowi prawdziwemu).

“Olej jojoba - otrzymywany z rośliny Simmondsia chinensis. Jest to olejowosk, o złoto żółtym zabarwieniu, otrzymywany przez tłoczenie nasion simmondsii odmiany chińskiej lub kalifornijskiej. Olej z niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać w formę wosku. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C). Działanie: doskonała wchłanialność, wbudowuje się w warstwę cementu międzykomórkowego, zapobiega wysuszaniu skóry. Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy stanach zapalnych, łupieżu, poparzeniach słonecznych i trądziku.”*

Co zyskasz dzięki zastosowaniu oleju jojoba w swoich preparatach do pielęgnacji ciała i włosów?

  • Nawilżenie i odżywienie cery problematycznej (tłustej, trądzikowej), suchej i mieszanej. Olej jojoba reguluje pracę sebum (jest biozgodny z sebum ludzkiej skóry). Nawilża, ale nie obciąża cery. Staje się jedwabiście miękka i gładka. Olej skutecznie hamuje utratę wody.

  • Młodszy wygląd skóry. Wzbogać olejem jojoba swój krem do twarzy, pod oczy lub serum a nadasz im właściwości antyoksydacyjne i ujędrniające.

  • Lepszy wygląd i zdrowie skóry, nawet jeśli masz cerę tłustą, trądzikową, łojotokowa i skłonną do stanów zapalnych, z egzemą, z łuszczycą. To składnik do zadań specjalnych. Olej jojoba złoty, dzięki zawartości skwalenu i kwasu mirystnowego oraz budowie składników estrowych wosku, będzie dobrym wyborem, jeśli przygotowujesz preparat, który ma działać regulująco na skórę, przeciwzapalnie, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo.

  • Jeżeli Twoja skóra została narażona na nadmierne działanie promieni słonecznych – produkty z olejem jojoba przyniosą jej ulgę i złagodzą podrażnienia.

  • Regeneracja włosów. Użyj go do przygotowania maski, odżywki, jeśli chcesz, by Twoje włosy były mocniejsze, bardziej odporne na czynniki zewnętrzne, lepiej nawilżone, pełne blasku.

  • Jesteś w ciąży i chcesz zapobiec powstawaniu rozstępów. Olej jojoba dodany do receptury balsamu do ciała lub olejku, sprawi, że będą zwiększały sprężystość skóry.

  • Do pielęgnacji delikatnej skóry dziecka. To składnik, który zapewni Ci w 100% naturalna pielęgnację skóry Maluszka, szczególnie przy podrażnieniach i przesuszeniu. 

  • Dłuższą trwałość kosmetyku, który przygotujesz. Olej jojoba jest najtrwalszym naturalnym olejem. Odporny na autoksydację i hydrolizę (nie jełczeje, a wg. różnych źródeł jego skład nie ulega zmianie nawet w ciągu 20 lat.) Używaj Oleju jojoba jako składnika preparatów i mieszanek olejowych oraz maseł, dzięki czemu zwiększysz ich stabilność i trwałość.

Kilka ciekawostek...

Skład i właściwości oleju jojoba zbliżone są do olbrotu prawdziwego, otrzymywanego z jamy głowowej kaszalotów. Olbrot prawdziwy należał kiedyś do najdroższych produktów kosmetycznych, ze względu na wysokie walory dermatologiczne i trwałość. Na szczęście zastępuje go dziś „olbrot roślinny” czyli olej jojoba. Na szczęście dla kaszalotów, które są pod ochroną... Olej jojoba cechuje równie wysokie walory pielęgnacyjne. Charakteryzuje go bardzo wysoka zawartość (do 51%) frakcji niezmydlającej, w skład której wchodzi skwalen.

Ciekawa konsystencja - W temperaturze poniżej  7°C zastyga, i przypomina masło. Tak tak! Pamiętaj, że zmiana stanu skupienia nie zmienia jago właściwości.

*M.Molski, Nowoczesna kosmetologia. Tom II, Wydawnictwo PWN, Warszawa, 2014, s.54-55

Oliwka dla niemowląt: 0,5 szklanki oleju jojoba wymieszaj ze szklanką oleju ze słodkich migdałów i 0,5 szklanki oleju z nagietka lekarskiego. Przechowuj w butelce z ciemnego szkła. Smaruj ciało i twarz dziecka niewielką ilością oliwki po kąpieli.

Serum antyoksydacyjne do cery dojrzałej: łyżkę oleju wymieszaj z łyżeczką oleju z pachnotki i łyżeczką oleju z dzikiej róży. Dodaj krople witaminy E. Przechowuj w butelce z ciemnego szkła z pipetą. Stosuj na oczyszczoną twarz, szyje i dekolt codziennie na noc. 

Balsam do skóry suchej: 3 łyżki oleju jojoba dodaj do 200ml balsamu do ciała. Dokładnie wymieszaj. Stosuj po kąpieli.





Odżywcze masło "After summer" - Składniki: Mało CupuacuOlej Babassu, Olej Jojoba

Oceń 
tytynka 2015-11-20

Olej idealny do kremów

Polecam początkującym 'kręcaczkom' kremów, bo jest odporny na temperaturę. Można opierać na nim kremy robione meto da "na ciepło". Gdy skończy mi się krem, używam go awaryjnie solo, bezpośrednio na skórę, pod minerały. [Opinia z dnia 03-12-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

    Oceń 
    gosiamm2 2015-11-19

    Super olej dla cery tłustej

    Polecam każdemu i do wszystkiego. Szczególnie zaś posiadaczkom cer tłustych. Stosowałam czysty z żelem hialuronowym i w krótkim czasie moja skóra z tłustej stała się normalna. Kind of magic;) [Opinia z dnia 02-03-2015 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

      Oceń 
      Monika K 2015-10-27

      CUDO

      Genialny olej, fantastycznie łagodzi podrażnienia, nawilża i napina. Skóra super szybko goi się pod wpływem tego oleju a włosy fantastycznie lśnią. POLECAM

        Napisz swoją opinię !

        Napisz opinię

        Olej Jojoba Złoty

        Olej Jojoba Złoty

        Silnie nawilżający i odżywczy olej do zadań specjalnych. Zawiera skwalen, który bardzo dobrze współgra z naszym naturalnym sebum skóry.

        Olej sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej, atopowej, dojrzałej, z egzemą.  Polecany do nawilżania delikatnej skóry dziecka. Dba także o przyszłe mamy, zapobiegając powstawaniu rozstępów.

        Napisz opinię

        Inne produkty