Ostatnio przeglądane

Olej Tamanu Zimnotłoczony Powiększ

Olej Tamanu Zimnotłoczony

Ma właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antyoksydacyjne.
Polecany do skóry trądzikowej, tłustej i mieszanej. Pomocny w specjalnej pielęgnacji ciała: blizn, rozstępów, owrzodzeń, wysypek, uszkodzeń skóry: otarć, drobnych ran. Jego skuteczność w przyspieszaniu gojeniu się ran jest potwierdzona w badaniach medycznych.

Więcej szczegółów



7,34 zł (cena z VAT)

  • 10 ml
  • 30 ml
  • 100 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Mieszana, Skóra Mężczyzny, Trądzikowa, Tłusta 
Działanie: Oczyszczające, Przeciwbakteryjne, Przeciwtrądzikowe, Przeciwzapalne, Reguluje produkcję sebum, Łagodzące 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Podrażnienia, Trądzik, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Zaskórniki 
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Blizny, Bóle stawów, mięśni lub kręgosłupa, Egzema, Podrażnienia, Podrażnienia posłoneczne, Przesuszenie/odwodnienie, Rozstępy, Wykwity skórne, Łuszczenie/pękanie, Świąd 
Specjalna pielęgnacja włosów: Łojotok 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Preparaty punktowe, Kremy na noc, Maseczki, Sera do twarzy, Żele myjące 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Masła do ciała, Maści, Mydła, Okłady na ciało, Olejki do ciała 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Olejki do włosów, Wcierki do skóry głowy 
INCI:Calophyllum Inophyllum Seed Oil
Jakość:100% naturalny , Pochodzi z upraw ekologicznych, Wegański, Certyfikowany (organiczny)
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna
Postać:Olej
Zastosowanie:kosmetyki
Sposób użycia:Sugerowane stężenie w kosmetykach: 5-50%
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu.
Przeciwwskazania:Omijaj okolice oczu
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil 
Jakość: 100% naturalny , Pochodzi z upraw ekologicznych, Wegański, Certyfikowany (organiczny) 
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna 
Postać: Olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Sposób użycia: Sugerowane stężenie w kosmetykach: 5-50% 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu. 
Przeciwwskazania: Omijaj okolice oczu 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Typ skóry:Dojrzała, Mieszana, Skóra Mężczyzny, Trądzikowa, Tłusta
Działanie:Oczyszczające, Przeciwbakteryjne, Przeciwtrądzikowe, Przeciwzapalne, Reguluje produkcję sebum, Łagodzące
Specjalna pielęgnacja twarzy:Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Podrażnienia, Trądzik, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Zaskórniki
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Blizny, Bóle stawów, mięśni lub kręgosłupa, Egzema, Podrażnienia, Podrażnienia posłoneczne, Przesuszenie/odwodnienie, Rozstępy, Wykwity skórne, Łuszczenie/pękanie, Świąd
Specjalna pielęgnacja włosów:Łojotok
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Preparaty punktowe, Kremy na noc, Maseczki, Sera do twarzy, Żele myjące
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Masła do ciała, Maści, Mydła, Okłady na ciało, Olejki do ciała
Wypróbuj w recepturach do włosów:Olejki do włosów, Wcierki do skóry głowy

Drzewo Tamanu rośnie na wyspach Azji Południowo-Wschodniej oraz  Oceanu Spokojnego i Indyjskiego.  Z jego owoców tłoczony jest olej kamani (tamanu) stosowany przez rodzimych mieszkańców wysp od wieków. Miejscowi uważają Olej Tamanu za prawdziwy dar natury, a drzewo tamanu za święte. Olej tamanu stosują do ochrony skóry przed  słońcem, wiatrem i słoną morską wodą, jako środek przeciwbólowy - do łagodzenia objawy rwy kulszowej, nerwobóli, użądleń i ukąszeń owadów, półpaśca i reumatyzmu. Kobiety korzystają  z jego właściwości upiększających i wygładzających oraz stosują olej tamanu do pielęgnacji skóry niemowląt i małych dzieci. Aby uzyskać 5 kg Oleju Tamanu potrzeba aż 100 kg owoców.

 
Dlaczego Olej Tamanu jest w naszej ofercie?

Bo to prawdziwy specjalista jeżeli chodzi o pielęgnację skóry.
Poza triglicerydami, m.in. kwasem oleinowy i kwas linolowym , zawiera substancje gojące i znieczulające, takie jak pochodne 4-arylo-kumarnowe.

Pomocny przy: łuszczycy, opryszczce, poparzeniach słonecznych, stanach zapalnych skóry i trudno gojących się ranach.

Niezastąpiony (naprawdę!) w pielęgnacji skóry trądzikowej. Działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie

*Na życzenie klienta - możliwość zakupu większej ilości.

Napisz opinię

Olej Tamanu Zimnotłoczony

Olej Tamanu Zimnotłoczony

Ma właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antyoksydacyjne.
Polecany do skóry trądzikowej, tłustej i mieszanej. Pomocny w specjalnej pielęgnacji ciała: blizn, rozstępów, owrzodzeń, wysypek, uszkodzeń skóry: otarć, drobnych ran. Jego skuteczność w przyspieszaniu gojeniu się ran jest potwierdzona w badaniach medycznych.

Napisz opinię

Inne produkty