Ostatnio przeglądane

Olej Konopny Nierafinowany Ekologiczny

Niezastąpiony składnik pielęgnacji cery problematycznej (trądzikowej, tłustej).

Lekka konsystencja i bogaty skład (minerały, witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe) sprawiają, że to olej do zadań specjalnych. 

Wypróbuj w codziennej pielęgnacji! 

Więcej szczegółów



11,51 zł (Brutto)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Normalna, Mieszana 
Działanie: Antyseptyczne, Reguluje produkcję sebum, Regenerujące, Przeciwłupieżowe, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwutleniające, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Przeciwbakteryjne, Poprawia elastyczność, Nawilżające, Natłuszczające, Chroni przed fotostarzeniem się skóry 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Utrata jędrności, Trądzik, Skłonność do alergii, Podrażnienia, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Cera poszarzała / zmęczona 
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Podrażnienia, Egzema, Brak elastyczności, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Alergia 
Specjalna pielęgnacja włosów: Wrażliwa skóra głowy, Łupież, Włosy przesuszone 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Preparaty punktowe, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Kremy na dzień 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Okłady na ciało, Odżywki do paznokci, Maści, Balsamy po opalaniu 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Szampony, Olejki do włosów 
INCI:Cannabis Sativa Seed Oil
Jakość:100% naturalny , Wegański
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna
Postać:Olej
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.923 – 0.930 g/ml (20°C)
Uwagi:W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu., Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Kraj produkcji:Wielka Brytania i Chiny
INCI: Cannabis Sativa Seed Oil 
Jakość: 100% naturalny , Wegański 
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna 
Postać: Olej 
Uwagi: W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu., Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu. 
Kraj produkcji: Wielka Brytania i Chiny 
Typ skóry:Dojrzała, Zmęczona, Wrażliwa, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Normalna, Mieszana
Działanie:Antyseptyczne, Reguluje produkcję sebum, Regenerujące, Przeciwłupieżowe, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwutleniające, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Przeciwbakteryjne, Poprawia elastyczność, Nawilżające, Natłuszczające, Chroni przed fotostarzeniem się skóry
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Utrata jędrności, Trądzik, Skłonność do alergii, Podrażnienia, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Cera poszarzała / zmęczona
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Podrażnienia, Egzema, Brak elastyczności, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Alergia
Specjalna pielęgnacja włosów:Wrażliwa skóra głowy, Łupież, Włosy przesuszone
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Preparaty punktowe, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Kremy na dzień
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Okłady na ciało, Odżywki do paznokci, Maści, Balsamy po opalaniu
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Szampony, Olejki do włosów
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.923 – 0.930 g/ml (20°C)

Olej konopny tłoczony na zimno, nieoczyszczony, pochodzący z ekologicznych upraw. Swój zielony kolor zawdzięcza wysokiej zawartości chlorofilu, który ma antyoksydacyjne właściwości. Składnik ten wpływa także na jego właściwości regenerujące, antybakteryjne, przeciwzapalne i łagodzące

Olej konopny wyróżnia się wyjątkową budową chemiczną, dlatego jest cennym składnikiem ekopielęgnacji:

  • Zawiera do 80% niezbędnych nienasyconych nwasów tłuszczowych (NNKT), będących podstawowym budulcem błon komórkowych oraz cementu międzykomórkowego. Ich ilość i rozłożenie wpływa na wyjątkowe właściwości tego surowca. Stosunek omega-6 do omega-3 wynosi 3 do 1 (wpływa to na właściwości odbudowy bariery lipidowej skóry).

  • Równowaga między nasyconymi i nienasyconymi kwasami tłuszczowymi wynosząca 1:1.

  • Budowa chemiczna oleju konopnego jest zbliżona składem do sebum ludzkiej skóry. Dzięki temu surowiec sprawdza się w pielęgnacji cery problematycznej (trądzikowej, tłustej, łojotokowej).

  • Zawiera także aktywne: sterole, fosfolipidy, chlorofile, karotenoidy i kwasy tłuszczowe.

 

Olej konopny nie jest odporny na ciepło, nie należy więc go podgrzewać. Sprawdza się w recepturach na zimno lub jako składni fazy C kremów do twarzy. 

Dzięki właściwościom kojącym, regenerującym i odbudowującym skórę polecany jest jako składnik balsamów i preparatów na różne dolegliwości skórne (AZS, łuszczyca, egzema). Idealna baza do serum antyoksydacyjnego, preparatów na wypryski, trądzik i podrażnienia. 

Olej odżywia i regeneruje skalp, dlatego nadaję się do zabiegów na skórę głowy i włosy (wnika we włosy nawilżając, chroniąc i odżywiając, działa przeciwłupieżowo, odbudowuje suche i zniszczone końcówki).


Niezastąpiony w domowej apteczce na różne dolegliwości skórne. 

Olejek na wypryski: 1 łyżeczkę oleju połącz z 0,5 łyżeczki oleju tamanu i 0,5 łyżeczki oleju neem. Dodaj 2-3 krople olejku z drzewa herbacianego. Przechowuj w butelce z ciemnego szkła. Wstrząśnij przed użyciem. Aplikuj przy pomocy patyczka kosmetycznego, bezpośrednio na wypryski na noc.

Dwufazowe serum olejowe do cery suchej i dojrzałej: wymieszaj 1,5 łyżeczki oleju z 1,5 łyżeczki skwalanu. Połącz całość z 3 łyżeczkami żelu hialuronowego 5%. Przelej do butelki z ciemnego szkła z pompką. Wstrząśnij przed użyciem, aby fazy się połączyły. Aplikuj na cerę, szyję i dekolt.

Oceń 
Patrycja B 2018-12-07

Polecam !

Stosuje od niedługiego czasu, a już widzę poprawę cery - pożegnałam się z wypryskami, skóra jest nawilżona i gładka.
Olej bardzo dobrze się wchłania, dzięki czemu bez problemu można stosować zamiast kremu pod podkład.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej Konopny Nierafinowany Ekologiczny

Olej Konopny Nierafinowany Ekologiczny

Niezastąpiony składnik pielęgnacji cery problematycznej (trądzikowej, tłustej).

Lekka konsystencja i bogaty skład (minerały, witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe) sprawiają, że to olej do zadań specjalnych. 

Wypróbuj w codziennej pielęgnacji! 

Napisz opinię

Inne produkty