Ostatnio przeglądane

Olej Awokado Powiększ

Olej Awokado

  • Ma działanie nawilżające i natłuszczające.

  • Jest polecany w szczególności jako dodatek do kosmetyków dla cery suchej i wrażliwej.

  • Łagodzi, zmiękcza i uelastycznia skórę.

Więcej szczegółów



10,50 zł (cena z VAT)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 300 ml
  • 1000 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Mieszana, Naczynkowa, Zmęczona, Wrażliwa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna 
Działanie: Natłuszczające, Nawilżające, Poprawia elastyczność, Łagodzące, Ujędrniające 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Cera poszarzała / zmęczona, Podrażnienia, Skłonność do alergii, Zmarszczki głębokie i mimiczne 
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Alergia, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Łuszczenie/pękanie, Rozstępy, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia posłoneczne, Podrażnienia, Egzema, Brak elastyczności 
Specjalna pielęgnacja włosów: Wrażliwa skóra głowy, Włosy farbowane, Włosy przesuszone, Świąd skóry głowy 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Kremy na dzień, Kremy na noc, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Peelingi do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Kosmetyki do pielęgnacji stóp, Peelingi i scruby, Olejki do masażu , Mydła, Mieszanki do kąpieli, Kremy do rąk 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Szampony, Sera na koncówki włosów 
INCI:Persea Gratissima Seed Oil
Jakość:100% naturalny , Wegański
Typ produktu:Olej oczyszczony
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient
Postać:Lekki olej
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.910 - 0.925 g/ml (płaska łyżeczka ml waży ok. 4,6 g)
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
INCI: Persea Gratissima Seed Oil 
Jakość: 100% naturalny , Wegański 
Typ produktu: Olej oczyszczony 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient 
Postać: Lekki olej 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Typ skóry:Dojrzała, Mieszana, Naczynkowa, Zmęczona, Wrażliwa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna
Działanie:Natłuszczające, Nawilżające, Poprawia elastyczność, Łagodzące, Ujędrniające
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Cera poszarzała / zmęczona, Podrażnienia, Skłonność do alergii, Zmarszczki głębokie i mimiczne
Specjalna pielęgnacja ciała: Łuszczyca, Alergia, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Łuszczenie/pękanie, Rozstępy, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia posłoneczne, Podrażnienia, Egzema, Brak elastyczności
Specjalna pielęgnacja włosów:Wrażliwa skóra głowy, Włosy farbowane, Włosy przesuszone, Świąd skóry głowy
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Kremy na dzień, Kremy na noc, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Peelingi do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Balsamy po opalaniu, Kosmetyki do pielęgnacji stóp, Peelingi i scruby, Olejki do masażu , Mydła, Mieszanki do kąpieli, Kremy do rąk
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Szampony, Sera na koncówki włosów
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.910 - 0.925 g/ml (płaska łyżeczka ml waży ok. 4,6 g)

Olej awokado to naturalny składnik kosmetyków, który posiada bardzo dobre właściwości odżywcze. Doskonale nadaje się do preparatów o działaniu regenerującym i nawilżającym, których celem jest odżywianie głębszych warstw skóry. Ma też właściwości okluzyjne, dzięki czemu ułatwia wnikanie w skórę substancji o charakterze lipofilowym (inne oleje i olejki eteryczne). Swoim składem przypomina olej z oliwek.

Składniki aktywne: zawiera 55-75% kwasu oleinowego (omega-9), 10-25% kwasu linolowego (omega-6), 10 -20 % palmitynowego, 2-8% kwasu palmitoleinowego, 4% kwasu stearynowego, 3% kwasu a-linolenowego, witamina W i prowitamina A (karotenoidy), proteiny, aminokwasy (hydroksypolina), fitosterole, skwalan.

Olej awokado to surowiec naturalny o właściwościach:

  • nawilżających i natłuszczających

  • odżywczych – odżywia głębokie warstwy skóry

  • łagodzących

  • przeciwzmarszczkowych

  • zmiękczających

  • antyoksydacyjnych

  • gojących

  • zmiękczających

  • okluzyjnych

  • promieniochronnych dzięki delikatnym właściwościom absorbowania UVA i UVB.

  • przeciwolnorodnikowym, bakteriobójczym i przeciwgrzybiczym dzięki zawartości skwalenu

Jako półprodukt kosmetyczny polecany jest do przygotowania preparatów do skóry:

  • suchej, popękanej, uszkodzonej

  • normalnej

  • dojrzałej

  • delikatnej, w tym skóry małych dzieci

Domowe mydło - ZOBACZ WIĘCEJ

Odżywczy krem pod oczy - ZOBACZ WIĘCEJ

Balsam do mycia twarzy - ZOBACZ WIĘCEJ

Serum przeciwzmarszczkowe - ZOBACZ WIĘCEJ

Oceń 
Justyna M 2017-03-26

Polecam na 100%

Z olejów to jeden z moich faworytów. Olej sprawdza się we wszystkich recepturach /kosmetykach skomponowanych dla skóry dojrzałej, wymagającej odżywienia, nawilżenia. Kocha go skóra wrażliwa, sucha, dojrzała i mieszana. Polecam w kremach/balsamach anti-aging i odżywczych. Olej doskonale łączy się z innymi składnikami, bardzo dobrze się wchłania, sprawia, że skóra staje się miękka, aksamitna. Kosmetyki z udziałem tego oleju wyrónują koloryt skóry. Osobiscie uwielbiam go stosować w kremach na noc, w serum nawilzająco-odżywczym. Stosuję go na twarz, szyję dekold. Zrobiłam również balsam do ust, które po zimie wkońcu doznały odżywienia i nawilżenia. Z opinii mojej siostry dla której sporządziłam balsam do ciała wiem że również skóra ciała jest miękka i napięta. Gorąco polecam.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
jolanta bator 2015-11-18

hit olejowy

Tak i jeszcze raz tak! Mam skórę wrażliwą, kapryśną i skłonna do odwodnienia, dodaję olej do kremu bazy, do olejków myjących twarz a zima nawet do balsamu do ciała. Zielonkawy kolor w niczym nie przeszkadza, ładnie się wchłania, ma bogatą formułę, wiec używam go na noc. Zamówiłam ponownie, bo to mój hit olejowy! Polecam [Opinia z dnia 09-03-2015 przeniesiona przez administratora z poprzedniej wersji sklepu]

    Napisz swoją opinię !

    Napisz opinię

    Olej Awokado

    Olej Awokado

    • Ma działanie nawilżające i natłuszczające.

    • Jest polecany w szczególności jako dodatek do kosmetyków dla cery suchej i wrażliwej.

    • Łagodzi, zmiękcza i uelastycznia skórę.

    Napisz opinię

    Inne produkty