Ostatnio przeglądane

Olej z Czarnuszki (czarnego kminku) Zimnotłoczony Nierafinowany

  • przyspiesza gojenie wyprysków
  • łagodzi objawy AZS i egzemy
  • reguluje produkcję sebum

Więcej szczegółów



20,99 zł (cena z VAT)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Normalna, Skóra Dziecka, Skóra Mężczyzny, Sucha, Trądzikowa, Tłusta, Wrażliwa, Zmęczona, Mieszana, Dojrzała 
Działanie: Przeciwtrądzikowe, Oczyszczające, Ochronne, Regenerujące, Reguluje produkcję sebum, Wygładzające, Zmiękczające, Łagodzące, Nawilżające 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Nierównomierny koloryt, Trądzik różowaty, Zaskórniki, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Trądzik, Podrażnienia, Nadmiar sebum i rozszerzone pory 
Specjalna pielęgnacja ciała: Wykwity skórne, Blizny 
Specjalna pielęgnacja włosów: Łojotok, Włosy przesuszone, Łojotokowe zapalenie skóry (ŁZS), Łupież, Świąd skóry głowy, Włosy farbowane 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Sera do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na noc, Kremy i balsamy myjące 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Olejki do ciała, Mydła, Kremy do rąk, Balsamy do ciała 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Olejki do włosów, Odżywki do włosów 
INCI:Nigella sativa seed oil
Jakość:Jakość spożywcza, Wegański, 100% naturalny
Typ produktu:Olej zimnotłoczony
Rola składnika w gotowym kosmetyku:Substancja aktywna, Emolient
Postać:Olej
Zastosowanie:żywność, kosmetyki
Uwagi:W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu., Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów.
Przeciwwskazania:Omijaj okolice oczu
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej
INCI: Nigella sativa seed oil 
Jakość: Jakość spożywcza, Wegański, 100% naturalny  
Typ produktu: Olej zimnotłoczony 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Substancja aktywna, Emolient 
Postać: Olej 
Zastosowanie: żywność, kosmetyki 
Uwagi: W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu., Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów.  
Przeciwwskazania: Omijaj okolice oczu 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej 
Typ skóry:Normalna, Skóra Dziecka, Skóra Mężczyzny, Sucha, Trądzikowa, Tłusta, Wrażliwa, Zmęczona, Mieszana, Dojrzała
Działanie:Przeciwtrądzikowe, Oczyszczające, Ochronne, Regenerujące, Reguluje produkcję sebum, Wygładzające, Zmiękczające, Łagodzące, Nawilżające
Specjalna pielęgnacja twarzy:Nierównomierny koloryt, Trądzik różowaty, Zaskórniki, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Trądzik, Podrażnienia, Nadmiar sebum i rozszerzone pory
Specjalna pielęgnacja ciała:Wykwity skórne, Blizny
Specjalna pielęgnacja włosów:Łojotok, Włosy przesuszone, Łojotokowe zapalenie skóry (ŁZS), Łupież, Świąd skóry głowy, Włosy farbowane
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Sera do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na noc, Kremy i balsamy myjące
Wypróbuj w recepturach do ciała:Olejki do ciała, Mydła, Kremy do rąk, Balsamy do ciała
Wypróbuj w recepturach do włosów:Olejki do włosów, Odżywki do włosów

Olej błogosławieństwa..

Znany jako olej z czarnego kminku, olej z czarnuszki (Nigella sativa), olej Kaloniji, nazywany też olejem błogosławieństwa..

Jest częścią kultury i darem natury, ma długą historię. Przez wielu nazywany „sekretem piękna Kleopatry”, a prorok Mohammed pisał, że leczy wszystkie choroby oprócz śmierci..

Dziś wiecej niż 200 uniwersytetów na całym świecie prowadzi badania nad tym drogocennym olejem – potwierdzają się jego właściwości : antybakteryjne, przeciwzapalne, przeciwalergiczne.


Bogaty w kwasy tłuszczowe: omega-3, omega-6, które sa odpowiedzialne za budowanie błon komórkowych.

Niegroźny nam trądzik i atopowe zapalnie skóry..

Olej z czarnego kminku (czarnuszki) jest specyfikiem szeroko stosowanym przy łagodzeniu trądziku, łuszczycy, egzemie, bólach – zazwyczaj używany jako składnik oleju do masażu.

Jak Kleopatra odkryła swoje naturalne piękno?

Poznała zalety oleju z kminku czarnego, używała go w czystej postaci, czasami rozcieńczony np.z oliwą z oliwek. Jej służba używała oleju z kminku czarnego do produkcji mydła, wystarczyło 5% oleju z kminku czarnego, do tego miód, olej makadamia i królewskie mydło gotowe.


Jak stosować?


Sugerowana zawartość w kosmetyku 5-50 % (nawet do 100 %)

- jako dodatek do balsamu do ciała,

- jako dodatek do kremu do twarzy, zapobiegający powstawaniu wyprysków, spowalniający procesy starzenia się skóry. 

Wspaniale sprawdza się jako olej tonizujący, wystarczy wacikiem nasączonym olejem z kminku przetrzeć twarz wieczorem (po zabiegu odczuwa się szczypanie), a rano drobne wypryski, niedoskonałości skóry zastajemy niewidoczne. 

Wyjątkowe działanie... Olej ten uwielbiany jest za swoją moc wygładzania skóry, zmniejszania zmarszczek, czynienia ją miękką, jedwabistą.. Spróbujesz?

Żywność funkcjonalna to żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, składniki mineralne pro i prebiotyki, witaminy i inne. Dzięki nim wykazuje korzystny wpływ na skórę, włosy, paznokcie i ogólne funkcjonowanie organizmu.To prawdziwe skin food.

Inspirują nas słowa Hipokrates ” Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”.

Uważamy, że najlepszym lekarstwem i jednocześnie kosmetykiem jest pożywienie. Skóra jako nasz największy organ musi być traktowana z troską i rozwagą. Wybieraj do pielęgnacji takie składniki, które możesz także spożywać. Gwarantuje Ci to wyjątkową czystość produktu i bezpieczeństwo.

Krem balansujący do cery tłustej: łyżeczkę oleju z czarnuszki dodaj do 50 ml ulubionego kremu do twarzy lub do bazy - krem na dzień, wymieszaj. Stosuj na oczyszczoną twarz rano i wieczorem.

Serum do cery trądzikowej: wymieszaj łyżkę oleju z czarnuszku z łyżką oleju kokosowego frakcjonowanego i 5 kroplami oleju tamanu. Stosuj na oczyszczoną twarz codziennie na noc.

Oceń 
Sandra K 2017-06-29

Pogromca tradziku

Postanowilam na tradzik sama robic sobie kosmetyki i tak czy to tonik serum czy krem olej z czarnuszki jest niezastapiony. Po jakims tygodniu czy swoch na dobre pozegnalam sie z tradzikiem. Jak narazie utrzymuje piekna cere i oby tak dluzej ;) goraco polecam dla osob z tym samym probleme.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
malfi 2016-03-08

Polecam do włosów

Olejek ładnie nawilża skórę. Sprawdza się tez na włosach. Ma bardzo dziwny zapach, ale da się wytrzymać. [Opinia z dnia 16-11-2013 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 2 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
kinia13 2016-01-27

Polecam na trądzik

Bardzo fajny produkt, bardzo mi pomógł w trądziku jaki miałam na plecach. Doskonale poradził sobie z tym problemem, faktycznie działa przeciwtrądzikowi, przeciwzapalnie. Polecam [Opinia z dnia 07-01-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 2 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
tokarskab1 2016-01-26

Dobrze nawilża i wygładza cerę.

Dodałam mleczko do kremu do twarzy. Ładnie nawilża, cera się wygładza, lekko matuje. Jest wydajne. Sprawdza się w kremie do twarzy i do ciała. [Opinia z dnia 08-01-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
tytynka 2015-11-20

Dobry na wypryski

Rewelacja! Błyskawicznie radzi sobie z 'cyklicznymi' wypryskami. Stosuję miejscowo, na noc i rano budzę sie z czystą buzią :).
[Opinia z dnia 03-12-2014 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
gosiamm2 2015-11-19

Skuteczny na tłuste plecy

Uwielbiam ten zapach:)
Mój przepis na tłuste plecy z tendencją do niespodzianek: czarnuszka+jojoba+żel hialuronowy 1:1:1 i można zapomnieć o problemie :) [Opinia z dnia 02-03-2015 przeniesiona z poprzedniej wersji sklepu]

  • 3 z 3 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Olej z Czarnuszki (czarnego kminku) Zimnotłoczony Nierafinowany

Olej z Czarnuszki (czarnego kminku) Zimnotłoczony Nierafinowany

  • przyspiesza gojenie wyprysków
  • łagodzi objawy AZS i egzemy
  • reguluje produkcję sebum

Napisz opinię

Inne produkty