Ostatnio przeglądane

Olejek Ylang Ylang 100% 1st (z pierwszej destylacji) Powiększ

Olejek Ylang Ylang 100% 1st (z pierwszej destylacji)

Składnik kompozycji zapachowych luksusowych kosmetyków do pielęgnacji ciała oraz perfum.

Olejek eteryczny najwyższej jakości - w 100% naturalny, z pierwszej destylacji. Intensywny, piękny zapach - nuta egzotycznego kwiatu, z odrobiną słodyczy...

Afrodyzjak, rozjaśnia myśli, odpędza depresję...

Pozwól, aby urzekł Cię jego wyjątkowy, niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju aromat!

Więcej szczegółów



17,96 zł (Brutto)

  • 5 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Mieszana, Trądzikowa, Tłusta 
Działanie: Przeciwbakteryjne, Przeciwstarzeniowe, Przeciwtrądzikowe, Przeciwzapalne, Przywracające blask 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera poszarzała / zmęczona, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Trądzik, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Zmarszczki głębokie i mimiczne 
Specjalna pielęgnacja ciała: Egzema, Nadmierna potliwość, Podrażnienia, Przykry zapach, Świąd 
Specjalna pielęgnacja włosów: Łupież, Włosy przetłuszczające się, Włosy przesuszone 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Mgiełki 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Dezodoranty , Kremy do rąk, Olejki do ciała, Olejki do kąpieli 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Szampony, mgiełki do włosów 
INCI:Cananga Odorata Flower Oil
Jakość:100% naturalny , Wegański
Typ produktu:Olejek eteryczny
Rola składnika w gotowym kosmetyku:Substancja aktywna, Substancja zapachowa
Zapach:słodki, egzotyczny, kwiatowy
Rozpuszczalność:w tłuszczach
Zastosowanie:aromaterapia, kosmetyki, odświeżanie i aromatyzacja powietrza, świece zapachowe
Uwagi:Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem.
Przeciwwskazania:Unikaj kontaktu z oczami. Nie stosuj wewnętrznie (doustnie). Nie stosuj nierozcieńczonego olejku na skórze. Należy ostrożnie stosować u małych dzieci, osób skłonnych do uczuleń i kobiet w ciąży.
Przechowywanie: Z dala od dzieci, Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Kraj pochodzenia:Madagaskar
INCI: Cananga Odorata Flower Oil 
Jakość: 100% naturalny , Wegański 
Typ produktu: Olejek eteryczny 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Substancja aktywna, Substancja zapachowa 
Zapach: słodki, egzotyczny, kwiatowy 
Rozpuszczalność: w tłuszczach 
Zastosowanie: aromaterapia, kosmetyki, odświeżanie i aromatyzacja powietrza, świece zapachowe 
Uwagi: Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem. 
Przeciwwskazania: Unikaj kontaktu z oczami. Nie stosuj wewnętrznie (doustnie). Nie stosuj nierozcieńczonego olejku na skórze. Należy ostrożnie stosować u małych dzieci, osób skłonnych do uczuleń i kobiet w ciąży. 
Przechowywanie: Z dala od dzieci, Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu. 
Kraj pochodzenia: Madagaskar 
Typ skóry:Dojrzała, Mieszana, Trądzikowa, Tłusta
Działanie:Przeciwbakteryjne, Przeciwstarzeniowe, Przeciwtrądzikowe, Przeciwzapalne, Przywracające blask
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera poszarzała / zmęczona, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Trądzik, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Zmarszczki głębokie i mimiczne
Specjalna pielęgnacja ciała:Egzema, Nadmierna potliwość, Podrażnienia, Przykry zapach, Świąd
Specjalna pielęgnacja włosów:Łupież, Włosy przetłuszczające się, Włosy przesuszone
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Mgiełki
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Dezodoranty , Kremy do rąk, Olejki do ciała, Olejki do kąpieli
Wypróbuj w recepturach do włosów:Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Szampony, mgiełki do włosów

“Otrzymuje się go z kwiatów kanangi pachnącej, krzewu z rodziny Annonaceae. Roślina ma piękne, mocno pachnące, zwisające kwiaty o 6 płatkach korony. Kwiaty te zawierają 1,5-2,5% olejku eterycznego, w którym występuje linalol, geraniol, eugenol.”*

Olejek jlangowy calaya jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną kwiatów rośliny Cananga Odorata. Olejek ylan ylang jest jednym z najbardziej pożądanych w perfumiarstwie. Płatki kwiatów"wyciska się do cna" z olejku eterycznego. Pozyskuje się go dalej, w kolejnych destylacjach tej samej rośliny. Nasz olejek jest z destylowany ze świeżych kwiatów (1st), co czyni go surowcem wysokiej jakości o intensywnym zapachu i bogactwie substancji czynnych.

Olejek ma słodki, egzotyczny, kwiatowy zapach, który jest jednym z najbardziej poszukiwanych aromatów. Jest klasyfikowany jako nuta środkowa i dobrze komponuje się z olejkami cytrusowymi, kwiatowymi, korzennymi i drzewnymi. 

Olejek Ylang Ylang w kosmetyce...

  • Ma działanie przeciwinfekcyjne i antyseptyczne. Sprawdzi się w pielęgnacji skóry dotkniętej trądzikiem i egzemą.
  • Łagodzi suchą i swędzącą skórę. Poleca się do w kosmetykach do skóry podrażnionej i z AZS.

  • Regeneruje skórę uszkodzoną i starzejącą się, dlatego znajdziesz go w kompozycjach zapachowych luksusowych kremów do twarzy.

  • Reguluje pracę sebum, sprawdzi się w kremach, tonikach i mgiełkach do cery tłustej.

  • Jako składnik szamponów, odzywek i mgiełek do włosów - odżywi je i wzmocni. Działa przeciwłupieżowo oraz zmniejsza przetłuszczanie się włosów.
  • Jego zapach doskonale maskuje pot. Dzięki temu oraz silnym właściwościom antyseptycznym, olejek ylang ylang jest stosowany w dezodorantach (sugerowane stężenie 0,06%).

"Jesteś lekiem na całe zło"...

Olejek ylang ylang wprowadzi Cię w dobry nastój. Pomaga się uspokoić i wyciszyć. To idealny olejek polecany w aromaterapii, jako składnik oleju do masażu, świecy zapachowej, własnych olejowych perfum... Działa także jak afrodyzjak.

Perfumy

Olejek ylangowy (ilangowy) jest bardzo ceniony w kosmetyce, szczególnie w perfumiarstwie. Znajdziesz go w luksusowych kremach i balsamachWprowadza do zapachu  swój wyjątkowy, egzotyczny "wykrzyknik", sprawiając, że staje się wyjątkowy.

Nie tylko dla kobiet:)

Olejek jlangowy doskonale komponuje się z "męskimi" nutami (cedrowym, sandałowym itd.). Znajdziecie go w naszej mieszance zapachowej w zestawie Zielona Wstążka: Olejek do pielęgnacji brody "Dżentelmen".



"Uwaga: olejek o bardzo silnym działaniu - niestosowaniu więcej niż 2 krople na zabieg."**

Olejek ylangowy zaleca się stosować w mniejszym stężeniu nić resztę olejków eterycznych. W kosmetykach do twarzy i okolic oczu sugerowane stężenie to 0,3%. W kosmetykach do ciała 0,8% a w dezodorantach 0,06%.

*E.Lamer-Zarawska, C.Chwała,A.Gwardys, Rośliny w kosmetyce i kosmetologii przeciwstarzeniowej, PZWL,Warszawa 2012, s.262 

**M. Molski, Chemia Piękna, PWN, wydanie II, Warszawa, 2012, s.236

Nigdy nie stosuj olejków bezpośrednio na skórę.*

 

Oto wskazówki jak bezpiecznie używać olejków. Jeżeli masz skórę wrażliwą, używaj olejku eterycznego w stężeniu 0,5 % (od 4 do 5 kropel na 30 ml olejku bazowego), aby uniknąć podrażnień. 

Olejki eteryczne dobrze rozpuszczają się w olejach roślinnych, zwanych dalej bazowymi. Możesz je również dodawać do balsamów i kremów jako składnik Fazy C. 

StosowanieStężenieIle dodać olejku eterycznego do olejku bazowego
Olejek do masażu do 2,5%10 do 25 kropel na 30 ml olejku bazowego
Olejek do kąpieli lub żel pod prysznic  do 5%10 do 50 kropel na 30 ml kosmetyku dodawanego do kąpieli
Kąpiel stópdo 5%10 do 50 kropel na 30 ml oleju bazowego dodawanego do wody
Sauna na twarz (parówka)do 1,5%15 do 40 kropel na miskę z wodą
Maseczka na twarzdo 2,5%10 do 25 kropel na 30 ml maseczki
Olejek lub krem do twarzydo 2%10 do 20 kropel na 30 ml kosmetyku
Olejek luz żel  do oczyszczania twarzy (zmywany lub wycierany) 
do 3%
10 do 35 kropel na 30 ml kosmetyku
Olejek do pielęgnacji włosów do 2,5%10 do 25 kropel na 30 ml olejku 
Balsam lub masło do ciała do 2,5%10 do 25 kropel na 30 ml kosmetyku


*Wg wielu źródeł jedynym olejkiem, który można stosować punktowo jest Olejek z Drzewa Herbacianego.

 

Bibliografia:
Buck Shannon, 200 tajemnic naturalnej pielęgnacji urody, Warszawa: Buchmann, 2015, s.37

Brak komentarzy

Napisz opinię

Olejek Ylang Ylang 100% 1st (z pierwszej destylacji)

Olejek Ylang Ylang 100% 1st (z pierwszej destylacji)

Składnik kompozycji zapachowych luksusowych kosmetyków do pielęgnacji ciała oraz perfum.

Olejek eteryczny najwyższej jakości - w 100% naturalny, z pierwszej destylacji. Intensywny, piękny zapach - nuta egzotycznego kwiatu, z odrobiną słodyczy...

Afrodyzjak, rozjaśnia myśli, odpędza depresję...

Pozwól, aby urzekł Cię jego wyjątkowy, niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju aromat!

Napisz opinię

Inne produkty