Ostatnio przeglądane

Hydrolat z Oczaru Wirginijskiego (wersja 2)

Roślinny destylat oczarowy w innej odsłonie. Surowiec pozyskany i wytworzony w USA. 

Ma silne działanie antybakteryjne i ściągające - to niezastąpiony składnik w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.

Koi, regeneruje i przyspiesza gojenie skóry.

Wypróbuj w domowych kosmetykach - mgiełkach, tonikach, maseczkach i kremach do twarzy!

Więcej szczegółów



7,28 zł (Brutto)

  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa, Mieszana 
Działanie: Stymuluje syntezę kolagenu, Ściągające, Tonizujące, Reguluje produkcję sebum, Regenerujące, Przeciwłupieżowe, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwzapalne, Przeciwutleniające, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Przeciwgrzybicze , Przeciwbakteryjne, Odżywiające, Chroni przed fotostarzeniem się skóry, Antyseptyczne 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera poszarzała / zmęczona, Zaskórniki, Utrata jędrności, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Trądzik różowaty, Trądzik, Rozszerzone naczynka, Podrażnienia, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Cienie i obrzęki 
Specjalna pielęgnacja ciała: Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Podrażnienia, Obrzęki, Nadmierna potliwość, Grzybica skóry, Egzema 
Specjalna pielęgnacja włosów: Wrażliwa skóra głowy, Łupież, Łojotokowe zapalenie skóry (ŁZS), Łojotok, Włosy przesuszone 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Toniki, Żele myjące, Sera do twarzy, Płyny do demakijażu, Mgiełki, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc, Kremy na dzień 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Płyny do higieny intymnej, Produkty do depilacji, Maści, Dezodoranty , Balsamy po opalaniu 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Odżywki do włosów, mgiełki do włosów 
INCI:Hamamelis Virginiana Water (99.1%), Phenoxyethanol (0.90%).
Jakość:Jakość kosmetyczna, Wegański
Typ produktu:Hydrolat
Formuła:Bez alkoholu, Bez sztucznych barwników
Rola składnika w gotowym kosmetyku:Humektant, Substancja aktywna
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.980 – 1.020
Wartość Ph:4-6 pH
Zastosowanie:kosmetyki
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Kraj produkcji:USA
INCI: Hamamelis Virginiana Water (99.1%), Phenoxyethanol (0.90%). 
Jakość: Jakość kosmetyczna, Wegański 
Typ produktu: Hydrolat 
Formuła: Bez alkoholu, Bez sztucznych barwników 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Humektant, Substancja aktywna 
Wartość Ph: 4-6 pH 
Zastosowanie: kosmetyki 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu. 
Kraj produkcji: USA 
Typ skóry:Dojrzała, Tłusta, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Odwodniona, Normalna, Naczynkowa, Mieszana
Działanie: Stymuluje syntezę kolagenu, Ściągające, Tonizujące, Reguluje produkcję sebum, Regenerujące, Przeciwłupieżowe, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwzapalne, Przeciwutleniające, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Przeciwgrzybicze , Przeciwbakteryjne, Odżywiające, Chroni przed fotostarzeniem się skóry, Antyseptyczne
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera poszarzała / zmęczona, Zaskórniki, Utrata jędrności, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Trądzik różowaty, Trądzik, Rozszerzone naczynka, Podrażnienia, Nadmiar sebum i rozszerzone pory, Cienie i obrzęki
Specjalna pielęgnacja ciała:Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Podrażnienia, Obrzęki, Nadmierna potliwość, Grzybica skóry, Egzema
Specjalna pielęgnacja włosów:Wrażliwa skóra głowy, Łupież, Łojotokowe zapalenie skóry (ŁZS), Łojotok, Włosy przesuszone
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Toniki, Żele myjące, Sera do twarzy, Płyny do demakijażu, Mgiełki, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc, Kremy na dzień
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Płyny do higieny intymnej, Produkty do depilacji, Maści, Dezodoranty , Balsamy po opalaniu
Wypróbuj w recepturach do włosów:Odżywki do włosów, mgiełki do włosów
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0.980 – 1.020

Inna odsłona hydrolatu oczarowego - tym razem surowiec pozyskiwany (w procesie destylacji parą wodną) z liści i gałązek oczaru wirginijskiego, pochodzących ze Stanów Zjednoczonych. 

Hydrolat oczarowy ma szereg dobroczynnych właściwości na naszą skórę. Znany jest głównie ze swoich właściwości antyseptycznych - niweluje wypryski, pomaga zregenerować skórę trądzikową, zmniejsza stany zapalne. W kosmetyce wykorzystuje się jego działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, dezynfekcyjne i ograniczające wydzielanie łoju.

Dzięki zawartości flawonoidów, wpływa na poprawę krążenia krwi. Wzmacnia i chroni naczynka krwionośne oraz redukuje ich przepuszczalność. Te same właściwości sprawiają, że oczar jest stosowany w terapiach na leczenie żylaków.

Oczar zawiera liczne taniny i flawonoidy, które wpływają na jego silne właściwości przeciwutleniające. Stosowanie hydrolatu w kosmetykach wpływa na jego działanie przeciwstarzeniowe - hamuje rozwój wolnych rodników, które są przyczyną powstawania zmarszczek. Chroni skórę i włosy przed procesami utleniania (czynnikami zewnętrznymi, jak promieniowanie UV, zanieczyszczenia).

Doskonały wybór dla posiadaczy cery tłustej i trądzikowej.

Dzięki właściwościom antyseptycznym, antybakteryjnym i regenerującym może być stosowany w płynach po goleniu.

Sprawdza się jako składników toników do cery przetłuszczającej się.

Jak go użyć w pielęgnacji?

Hydrolaty (wody kwiatowe) najlepiej stosować w postaci mgiełek i toników do twarzy oraz włosów. Do butelki możesz zakupić atomizer.

Jako faza wodna w domowych kremach i balsamach.

*E.Lamer-Zarawska, C.Chwała,A.Gwardys, Rośliny w kosmetyce i kosmetologii przeciwstarzeniowej, PZWL,Warszawa 2012, s.233

Tonik regulujący pracę sebum: do 50 ml hydrolatu dodaj 1/5 łyżeczki niacynamidu i 1/2 łyżeczki gliceryny roślinnej. Wymieszaj do rozpuszczenia się składników.

Odmładzająca mgiełka/tonik do twarzy: do 100 ml hydrolatu dodaj 1 łyżeczkę żelu hialuronowego 5% i 1/2 łyżeczki kompleksu MELAVOID. Stosuj rano i wieczorem przed nałożeniem kremu/serum. 

Brak komentarzy

Napisz opinię

Hydrolat z Oczaru Wirginijskiego (wersja 2)

Hydrolat z Oczaru Wirginijskiego (wersja 2)

Roślinny destylat oczarowy w innej odsłonie. Surowiec pozyskany i wytworzony w USA. 

Ma silne działanie antybakteryjne i ściągające - to niezastąpiony składnik w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.

Koi, regeneruje i przyspiesza gojenie skóry.

Wypróbuj w domowych kosmetykach - mgiełkach, tonikach, maseczkach i kremach do twarzy!

Napisz opinię