Ostatnio przeglądane

Dwutlenek Tytanu Powiększ

Dwutlenek Tytanu

Wzbogać swoje domowe receptury kosmetyczne o ochronę SPF.

Dwutlenek tytanu to składnik mineralny stosowany w pudrach (jako biały pigment), kremach przeciwsłonecznych, lakierach do paznokci i nie tylko.

Zapewnij skórze ochronę przed szkodliwym działaniem promieni UVA i UVB.


Naturalnie, prosto...mineralnie:)

Więcej szczegółów



4,91 zł (cena z VAT)

  • 10g
  • 50g
  • 100 g

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Mieszana, Naczynkowa, Normalna 
Działanie: Ochrona przed UV 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy na dzień 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Kremy i balsamy do opalania 
INCI:Titanium Oxide
Jakość:100% naturalny
Typ produktu:Skladnik mineralny
Rola składnika w gotowym kosmetyku:Filtr UV, Naturalny barwnik
Postać:Proszek
Kolor:biały
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w suchym miejscu.
INCI: Titanium Oxide 
Jakość: 100% naturalny  
Typ produktu: Skladnik mineralny 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Filtr UV, Naturalny barwnik 
Postać: Proszek 
Kolor: biały 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w suchym miejscu. 
Typ skóry:Dojrzała, Mieszana, Naczynkowa, Normalna
Działanie:Ochrona przed UV
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Kremy na dzień
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Kremy i balsamy do opalania

Dwutlenek tytanu stosuje się w różnorodnych produktach kosmetycznych. Znajdziesz go w składzie kremów z filtrem przeciwsłonecznym, sypkich i prasowanych pudrach. Dlaczego? Jest to bardzo efektywny filtr UV i dobrze trzyma się na skórze.

Dwutlenek tytanu ma postać drobnego, białego proszku. To minerał występujący w przyrodzie. Dwutlenek Tytanu to częsty składnik kosmetyków takich jak: kremy i balsamy przeciwsłoneczne, podkłady, pudry mineralne, lakiery do paznokci, szminkach, czy pastach do zębów (wykorzystują jego delikatnie ścierających właściwości).

Dlaczego stał się składnikiem kosmetyków?

Jest to biały pigment, nie posiada zapachu i trzyma się na skórze. Sprawdza się jako składnik podkładów mineralnych i płynnych. Jego właściwości koloryzujące są wykorzystywane także w recepturach perłowych lakierów do paznokci i cieni do powiek. Nadaje jasny odcień do mieszanek sypkich pudrów.

Zapewnia ochronę skórze przed szkodliwym działanie promieni UVA i UVB. Dodaj go do swoich receptur balsamów i kremów przeciwsłonecznych i ciesz się naturalna ochroną SPF. Możesz też użyć go z tlenkiem cynku, aby jeszcze bardziej chronić skórę.

*Molski Marcin, Chemia Piękna, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 2012, wyd II, s. 61



Napisz opinię

Dwutlenek Tytanu

Dwutlenek Tytanu

Wzbogać swoje domowe receptury kosmetyczne o ochronę SPF.

Dwutlenek tytanu to składnik mineralny stosowany w pudrach (jako biały pigment), kremach przeciwsłonecznych, lakierach do paznokci i nie tylko.

Zapewnij skórze ochronę przed szkodliwym działaniem promieni UVA i UVB.


Naturalnie, prosto...mineralnie:)

Napisz opinię

Inne produkty