Ostatnio przeglądane

Olej z Nasion Malin Zimnotłoczony Nierafinowany Powiększ

Olej z Nasion Malin Zimnotłoczony Nierafinowany

Intensywnie pomarańczowy, lekki, ujędrniający olej doskonały do codziennej pielęgnacji.

Nawilża i wzmacnia skórę, zachowując jej młody wygląd.


Bogaty skład: nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 80%!), witamina E (zwana witaminą młodości), prowitamina A (wspomagająca skórę w regeneracji) i flawonoidy (silne roślinne antyoksydanty) sprawiają, że jest to idealny olej do codziennej pielęgnacji.

Więcej szczegółów



12,84 zł (cena z VAT)

  • 15 ml
  • 50 ml
  • 100 ml
  • 250 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Zmęczona, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna, Mieszana 
Działanie: Stymuluje syntezę kolagenu, Wygładzające, Ujędrniające, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwstarzeniowe, Poprawia elastyczność, Odżywiające, Nawilżające, Chroni przed fotostarzeniem się skóry 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Zaskórniki, Utrata jędrności, Trądzik różowaty, Rozszerzone naczynka, Przebarwienia, Cera poszarzała / zmęczona 
Specjalna pielęgnacja ciała: Brak elastyczności, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia posłoneczne, Egzema 
Specjalna pielęgnacja włosów: Włosy farbowane 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Płyny do demakijażu, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc, Kremy na dzień, Preparaty punktowe 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Olejki do ciała, Kremy do rąk, Balsamy po opalaniu 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów 
INCI:Rubus Idaeus Seed Oil
Jakość:100% naturalny , Wegański
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna
Postać:Olej
Zastosowanie:kosmetyki
Sposób użycia:Olej można łączyć z innymi olejami i masłami oraz dodawać do kosmetyków. Przykładowe przepisy znajdziesz w zakładce PRZEPISY. SUGEROWANE STĘŻENIE: 1-20%
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w lodówce
INCI: Rubus Idaeus Seed Oil 
Jakość: 100% naturalny , Wegański 
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna 
Postać: Olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Sposób użycia: Olej można łączyć z innymi olejami i masłami oraz dodawać do kosmetyków. Przykładowe przepisy znajdziesz w zakładce PRZEPISY. SUGEROWANE STĘŻENIE: 1-20% 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w lodówce 
Typ skóry:Dojrzała, Zmęczona, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny, Skóra Dziecka, Odwodniona, Normalna, Mieszana
Działanie: Stymuluje syntezę kolagenu, Wygładzające, Ujędrniające, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwstarzeniowe, Poprawia elastyczność, Odżywiające, Nawilżające, Chroni przed fotostarzeniem się skóry
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera odwodniona i napięta, Zaskórniki, Utrata jędrności, Trądzik różowaty, Rozszerzone naczynka, Przebarwienia, Cera poszarzała / zmęczona
Specjalna pielęgnacja ciała:Brak elastyczności, Przesuszenie/odwodnienie, Podrażnienia posłoneczne, Egzema
Specjalna pielęgnacja włosów:Włosy farbowane
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Kremy i balsamy myjące, Sera pod oczy, Sera do twarzy, Płyny do demakijażu, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc, Kremy na dzień, Preparaty punktowe
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Olejki do ciała, Kremy do rąk, Balsamy po opalaniu
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Sera na koncówki włosów, Olejki do włosów

Naturalnie, lekko i malinowo...

Olej z nasion malin to idealny składnik codziennej pielęgnacji. Jest lekki, intensywnie nawilża oraz dobrze wnika w skórę poprawiając jej koloryt i elastyczność. Wzmacnia ją i chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych!

Sekret tkwi w naturze

Właściwości oleju z nasion malin wynikają z jego budowy. Zawiera aż 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3, dzięki temu zalicza się do bioolejów (zgodnych z sebum ludzkiej skóry). Olej dobrze się wchłania, nie zapycha i intensywnie nawilża.

Dzięki zawartości karotenoidów (witaminy E i prowitaminy A) oraz flawonoidów zapewnia skórze naturalną ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB.

Dlaczego karotenoidy są tak istotne?To dobrze przyswajalne antyoksydanty, chroniące komórki przed wolnymi rodnikami. Błona komórkowa w efekcie „działalności” wolnych rodników zostaje pozbawiona zdrowej struktury i nie może pełnić swojej funkcji, co znajduje wyraz we wczesnym starzeniu się skóry, a nawet zmianach nowotworowych.

Naturalny filtr przeciwsłoneczny

Karotenoidy sprawiają, że olej z nasion malin wzmacnia ochronę skóry przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym. Wypróbuj go w recepturach kremów i balsamów do opalania. Propozycję znajdziesz w zakładce PRZEPISY.

Olej z nasion malin pomoże też pozbyć się rumienia posłonecznego oraz zadbać o skórę, która była zbyt długo wystawiona na działanie promieni UV.

Drogocenny olej

Olej z nasion malin wymaga dużego nakładu pracy podczas tłoczenia.

Jest to olej o bardzo wysokich właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwwolnorodnikowych. [...] jest jednym z najdroższych olejów ze względu na wyjątkowo pracochłonny sposób otrzymywania. Potrzeba ogromnej ilości malin, aby otrzymać niewielkie ilości oleju.**

Olej z nasion malin sprawdzi się w kosmetykach do codziennej pielęgnacji twarzy. Poprawia koloryt skóry, napina i ujędrnia. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów pomaga pozbyć się wolnych rodników, które są przyczyną starzenia się skóry. Dodatkowa ochrona SPF zwiększa właściwości anti-age tego oleju.

Przygotuj domowe serum poprawiające koloryt skóry, olejek pod oczy, czy preparat do ujędrniania szyi i dekoltu.

Sprawdź jego wyjątkowe właściwości na własnej skórze:)

Naturalna, intensywna pielęgnacja.

*Olej z nasion malin, chociaż jego nazwa pysznie się kojarzy, nie pachnie malinami:)

**Eliza Lamer-Zarawska, Barbara Kowal-Gierczak, Jan Niedworok, Fitoterapia i leki roślinne, Wyd. i, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa, 2012, s. 325-326


Na życzenie klienta - możliwość zakupu większej ilości.

Krem do cery tracącej jędrność: Dodaj łyżeczkę oleju do kremu twarzy, dokładnie wymieszaj.

Intensywne serum anti-aging: Łyżeczkę oleju z nasion malin połącz z łyżeczką oleju awokado i łyżeczką skwalanu z oliwek. Stosuj kilka kropli na noc.

Zobacz więcej

Oceń 
Patrycja B 2018-08-30

Polecam.

Bardzo dobry olejek. Efekt wygładzenia i nawilżenia świetny. Twarz się po nim nie błyszczy. Nadaje się również pod podkład. Polecam.

    Oceń 
    Diana B 2016-11-15

    Przyjemny olejek

    Bardzo przyjemny do różnego rodzaju serum. Nie wydaje mi się ciężki ale daje odpowiednie natłuszczenie. Czasem stosowałam zamiast kremu. Szkoda tylko że nie pachnie malinami ale i tak jest godny polecenia :)

    • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

    Napisz swoją opinię !

    Napisz opinię

    Olej z Nasion Malin Zimnotłoczony Nierafinowany

    Olej z Nasion Malin Zimnotłoczony Nierafinowany

    Intensywnie pomarańczowy, lekki, ujędrniający olej doskonały do codziennej pielęgnacji.

    Nawilża i wzmacnia skórę, zachowując jej młody wygląd.


    Bogaty skład: nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 80%!), witamina E (zwana witaminą młodości), prowitamina A (wspomagająca skórę w regeneracji) i flawonoidy (silne roślinne antyoksydanty) sprawiają, że jest to idealny olej do codziennej pielęgnacji.

    Napisz opinię

    Inne produkty