Ostatnio przeglądane

Olej z krokosza barwierskiego 100 ml Powiększ

Olej z krokosza barwierskiego

Egipski i Indyjski skarb… Bogate źródło kwasu linolowego (80%) i antyoksydantów (witamina A i E).

Znany składnik ajurwedyjskiej medycyny- nazywany olejem szafranowym.

Sprawdzi się w recepturach domowych preparatów do cery trądzikowej, tłustej, wrażliwej, czy starzejącej się.

Lekką formuła i odżywcze działanie.

Więcej szczegółów



Uwaga! Ostatnie egzemplarze!

24,03 zł (cena z VAT)

  • 50 ml
  • 100 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Tłusta, Mieszana, Normalna, Dojrzała, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny 
Działanie: Odżywiające, Nawilżające, Natłuszczające, Przeciwzapalne, Przeciwutleniające, Poprawia elastyczność, Osłabia porost włosów, Rozjaśnia włosy,  
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera poszarzała / zmęczona, Trądzik, Skłonność do alergii, Cera odwodniona i napięta 
Specjalna pielęgnacja ciała: Rozstępy, Podrażnienia, Egzema, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Alergia, Łuszczyca, Wrastające włoski, Depilacja 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Sera do twarzy, Maseczki, Kremy na noc, Kremy na dzień 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Dezodoranty , Olejki do masażu , Olejki do kąpieli, Olejki do ciała, Produkty do depilacji, Masła do ciała 
Składniki odżywcze: Fitosterole, Kwasy omega-9, Witamina E 
Cechy: Wysoka zawartość NNKT 
INCI:Carthamus Tinctorlus Oil
Jakość:100% naturalny , Certyfikat Viva
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna
Postać:Olej
Zastosowanie:kosmetyki
Uwagi:Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu.
Przeciwwskazania:Omijaj okolice oczu
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Termin przydatności:Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.
INCI: Carthamus Tinctorlus Oil 
Jakość: 100% naturalny , Certyfikat Viva 
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna 
Postać: Olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Uwagi: Partie surowców mogą znacznie różnić się od siebie wyglądem i zapachem - zależnie od czasu zbiorów, terenu upraw oraz ilości opadów. , W olejach może pojawić się osad na dnie butelki. Jest to ich naturalna cecha, nie wada produktu. 
Przeciwwskazania: Omijaj okolice oczu 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w chłodnym i zaciemnionym miejscu. 
Termin przydatności: Jest dłuższy niż 3 miesiące, w przeciwnym razie widniałaby tu dokładna data a cena produktu byłaby promocyjna. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną lub mailową. Nasze produkty pochodzą z regularnych dostaw.  
Typ skóry:Tłusta, Mieszana, Normalna, Dojrzała, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Sucha, Skóra Mężczyzny
Działanie:Odżywiające, Nawilżające, Natłuszczające, Przeciwzapalne, Przeciwutleniające, Poprawia elastyczność, Osłabia porost włosów, Rozjaśnia włosy,
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera poszarzała / zmęczona, Trądzik, Skłonność do alergii, Cera odwodniona i napięta
Specjalna pielęgnacja ciała:Rozstępy, Podrażnienia, Egzema, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Alergia, Łuszczyca, Wrastające włoski, Depilacja
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Sera do twarzy, Maseczki, Kremy na noc, Kremy na dzień
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Dezodoranty , Olejki do masażu , Olejki do kąpieli, Olejki do ciała, Produkty do depilacji, Masła do ciała
Składniki odżywcze:Fitosterole, Kwasy omega-9, Witamina E
Cechy:Wysoka zawartość NNKT

Mega moc kwasów omega!

Olej z Krokosza barwierskiego jest bogatym źródłem cennego kwasu linolowego (zawiera go aż 80%!), który pomaga regenerować cerę problematyczną i wymagającą. Surowiec swoją budową przypomina skład wydzielanego przez skórę łoju, dlatego dobrze się wchłania i nawilża. Rozłożenie kwasów sprawia, że olej z krokosza barwierskiego sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej, trądzikowej, czy skłonnej do wyprysków i stanów zapalnych.

Zawiera również silne antyoksydanty jak witamina E, witamina A oraz fitosterole, które pomagają “wymiatać” wolne rodniki będące przyczyną starzenia się skóry.

Olej szafranowy

Olej z krokosza nazywany jest również olejem szafranowym. Powodem tego jest kolor jego kwiatów, które przypominają cenną przyprawę. Płatki i olej wykorzystywane były już przez starożytnych Egipcjan w wytwarzaniu barwiących kosmetyków jak szminki. Właściwości te roślina zawdzięcza wysokiej zawartości kartaminów.

Olej krokoszowy sprawdzi się jako składnik balsamów i mieszanek olejowych do nawilżania skóry suchej, z AZS, czy łuszczycą. Można dodać go również do kąpieli emoliacyjnej. Dzięki rozłożeniu kwasów tłuszczowych i dużej ilości antyoksydantów olej sprawdzi się w pielęgnacji cery starzejącej się.

Naturalny depilator

Indyjska medycyna ajurweda uznaje olej z krokosza za skuteczny w walce z nadmiernym owłosieniem.

To doskonały dodatek do kosmetyków łagodzących po depilacji! Stosowany minimum przez 6 tygodni na nogi przyczyni się do osłabienia owłosienia. Pomaga rozjaśnić włosy o opóźnić ich odrastanie.*

*Efekt jest zależny od indywidualnych predyspozycji genetycznych co do stopnia owłosienia.

Olejek do naturalnej depilacji: do oleju dodaj kilka kropli olejku eterycznego geraniowego. Aplikuj na wybrane miejsca przez minimum 6 tygodni, aby osłabić i rozjaśnić włoski.

Preparat opóźniejący odrastanie włosków po depilacji: dodaj 3 łyżki oleju do 50 ml balsamu do ciała lub lotionu-bazy kosmetycznej

Napisz opinię

Olej z krokosza barwierskiego

Olej z krokosza barwierskiego

Egipski i Indyjski skarb… Bogate źródło kwasu linolowego (80%) i antyoksydantów (witamina A i E).

Znany składnik ajurwedyjskiej medycyny- nazywany olejem szafranowym.

Sprawdzi się w recepturach domowych preparatów do cery trądzikowej, tłustej, wrażliwej, czy starzejącej się.

Lekką formuła i odżywcze działanie.

Napisz opinię

Inne produkty