Ostatnio przeglądane

Olej z pestek Jabłek Zimnotłoczony Nierafinowany Powiększ

Olej z pestek Jabłek Zimnotłoczony Nierafinowany

Lekki, delikatny olej o silnych właściwościach odżywczych.

Dzięki zawartości naturalnej siarki regeneruje i uspokaja skórę problematyczną (trądzikową, z AZS, łuszczycą, egzemą). Jest bogatym źródłem antyoksydantów, które zadbają o pielęgnację przeciwstarzeniową.

Poznaj moc natury ukrytą w pestkach jabłka!

Więcej szczegółów



10,47 zł (Brutto)

  • 15 ml
  • 50 ml
  • 100 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Wrażliwa, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Odwodniona, Dojrzała 
Działanie: Ujędrniające, Regenerujące, Przywracające blask, Przeciwłupieżowe, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwzapalne, Przeciwutleniające, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Odżywiające, Nawilżające, Stymuluje syntezę kolagenu 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Zmarszczki głębokie i mimiczne, Utrata jędrności, Trądzik, Cera poszarzała / zmęczona, Cera odwodniona i napięta 
Specjalna pielęgnacja ciała: Brak elastyczności, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Alergia, Łuszczyca 
Specjalna pielęgnacja włosów: Włosy przesuszone, Włosy farbowane, Wypadanie włosów 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Sera pod oczy, Sera do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc, Kremy na dzień, Preparaty punktowe 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Odżywki do paznokci, Kremy do rąk, Balsamy do ciała 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Sera na koncówki włosów, Odżywki do włosów, Maski na włosy 
INCI:Pyrus Malus Seed Oil
Jakość:Wegański, 100% naturalny
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku:Substancja aktywna, Emolient
Postać:Olej
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0,90 – 0,93
Zapach:Charakterystyczny dla olejów roślinnych
Uwagi:Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w lodówce
Kraj produkcji:Polska
INCI: Pyrus Malus Seed Oil  
Jakość: Wegański, 100% naturalny  
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Substancja aktywna, Emolient 
Postać: Olej 
Zapach: Charakterystyczny dla olejów roślinnych 
Uwagi: Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w lodówce 
Kraj produkcji: Polska 
Typ skóry:Wrażliwa, Trądzikowa, Tracąca jędrność, Odwodniona, Dojrzała
Działanie:Ujędrniające, Regenerujące, Przywracające blask, Przeciwłupieżowe, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwzapalne, Przeciwutleniające, Przeciwtrądzikowe, Przeciwstarzeniowe, Odżywiające, Nawilżające, Stymuluje syntezę kolagenu
Specjalna pielęgnacja twarzy:Zmarszczki głębokie i mimiczne, Utrata jędrności, Trądzik, Cera poszarzała / zmęczona, Cera odwodniona i napięta
Specjalna pielęgnacja ciała:Brak elastyczności, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Alergia, Łuszczyca
Specjalna pielęgnacja włosów:Włosy przesuszone, Włosy farbowane, Wypadanie włosów
Wypróbuj w recepturach do twarzy:Sera pod oczy, Sera do twarzy, Olejki do mycia, Maseczki, Kremy na szyję i dekolt, Kremy na noc, Kremy na dzień, Preparaty punktowe
Wypróbuj w recepturach do ciała:Odżywki do paznokci, Kremy do rąk, Balsamy do ciała
Wypróbuj w recepturach do włosów:Sera na koncówki włosów, Odżywki do włosów, Maski na włosy
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml):0,90 – 0,93

#Notatki z labo 

Olej z pestek jabłek ma lekką konsystencję, która szybko się wchłania, pozostawiając skórę napięta i miękką. Ma jasno-żółty, słomkowy kolor i całkiem przyjemny, olejowy zapach. Bardzo łatwo rozprowadza się na skórze. 

Cera świeża jak jabłuszko ;)

Nie tylko jedząc (oczywiście polskie) jabłka pozyskamy zdrową cerę;) Zawarte w ich pestkach składniki odżywcze wpływają na poprawę kondycji i wyglądu skóry oraz włosów. Nasiona są bogatym źródłem białka i minerałów, jak magnez, potas, fosfor, żelazo, jod i wapń. W oleju znajduje się naturalna siarka, która ma silne właściwości przeciwzapalne i antyseptyczne. Pomaga pozbyć się niedoskonałości i uspokoić cerę. Co więcej, siarka działa antyoksydacyjnie - wpływa na pobudzenie produkcji kolagenu. Olej sprawdzi się więc zarówno w pielęgnacji cery problematycznej (trądzikowej, z łuszczycą, AZS i egzemą), jak i dojrzałej.

Co jeszcze znajdziemy w oleju z pestek jabłek?

Bogactwo kwasów tłuszczowych, tokoferoli, polifenoli i fitosteroli - składników o silnych właściwościach antyoksydacyjnych - hamujących procesy starzenia i rakotwórczych.

Jak maksymalnie wykorzystać właściwości oleju w pielęgnacji?

Jego lekka konsystencja i kojące działanie sprawiają, że doskonale sprawdzi się w domowych serach olejowych do twarzy (zarówno dla cery problematycznej, jak i dojrzałej). 

Specyficzna budowa i rozłożenie kwasów oleinowych sprawia, że olej z pestek jabłek będzie dobrym wyborem do pielęgnacji włosów (suchych, delikatnych, potrzebujących regeneracji).

Można również wykorzystać jego kojące i antyseptyczne właściwości przy tworzenie domowych preparatów na problemy skórne - egzema, AZS, czy łuszczyca.

Dzięki silnym własnościom regenerującym i odżywczym olej sprawdzi się w recepturze nie tylko jako skuteczny emolient, ale również substancja aktywna.

Olej z pestek jabłek -“Bryk”

  • Poprawia proces odnowy skóry, a także zwiększa syntezę kolagenu.

  • Poprawia ogólna kondycję skóry.

  • Łagodzi objawy trądziku, łuszczycy, AZS.

  • Łagodzi stany zapalne (AZS, egzema).

  • Chroni i reguluje barierę lipidową na skórze.

  • Nawilża, zmiękcza i uelastycznia skórę oraz włosy.

  • Poprawia koloryt i wygląd cery.

Olej należy do wrażliwych na temperaturę - przechowuj go w lodówce. 

Przykładowe receptury z użyciem oleju z pestek jabłek znajdziesz w zakładce PRZEPISY.

 

Lekkie serum do cery trądzikowej: wymieszaj 1,5 łyżeczki oleju z 1 łyżeczką oleju konopnego z witaminą E i 0,5 łyżeczki oleju z pachnotki. Przelej do buteleczki z ciemnego szkła z pipetą. Aplikuj na oczyszczoną, lekko wilgotną cerę.

Krem redukujący przebarwienia: dodaj 5 ml oleju i 3 ml kompleksu MELAVOID rozjaśniającego do 100 g bazy - krem przeciwstarzeniowy. Wymieszaj. Aplikuj codziennie rano na oczyszczoną cerę.

Brak komentarzy

Napisz opinię

Olej z pestek Jabłek Zimnotłoczony Nierafinowany

Olej z pestek Jabłek Zimnotłoczony Nierafinowany

Lekki, delikatny olej o silnych właściwościach odżywczych.

Dzięki zawartości naturalnej siarki regeneruje i uspokaja skórę problematyczną (trądzikową, z AZS, łuszczycą, egzemą). Jest bogatym źródłem antyoksydantów, które zadbają o pielęgnację przeciwstarzeniową.

Poznaj moc natury ukrytą w pestkach jabłka!

Napisz opinię

Inne produkty