Ostatnio przeglądane

Obniżona cena! Olej z nasion Ogórka Zimnotłoczony Nierafinowany Powiększ

Olej z nasion Ogórka Zimnotłoczony Nierafinowany

Nic tak nie odświeży skóry jak ogórek! 

Bogate źródło tokoferoli, fitosteroli i kwasów tłuszczowych (w tym omega-6)! Olej doskonale sprawdzi się do pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej, tłustej, trądzikowej a także mieszanej.


Warzywny koktajl dla skóry - ogórek!

Przystępne ceny w roku przestępnym ;) 
-25% promocja trwa do 29.02.2020 r.

Więcej szczegółów



10,88 zł (Brutto)

14,50 zł

-25%

  • 15 ml
  • 50 ml
  • 100 ml

Dodaj do listy życzeń

Typ skóry: Dojrzała, Mieszana, Tracąca jędrność, Trądzikowa, Tłusta 
Działanie: Nawilżające, Poprawia elastyczność, Przeciwbakteryjne, Przeciwtrądzikowe, Przeciwutleniające, Przeciwzapalne, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwłupieżowe, Przywracające blask, Regenerujące, Rozjaśniające, Ujędrniające 
Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera poszarzała / zmęczona, Cienie i obrzęki, Podrażnienia, Skłonność do alergii, Trądzik, Utrata jędrności, Zmarszczki głębokie i mimiczne 
Specjalna pielęgnacja ciała: Egzema, Obrzęki, Opuchlizna, Podrażnienia, Łuszczyca, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Brak elastyczności 
Specjalna pielęgnacja włosów: Wrażliwa skóra głowy, Wypadanie włosów, Włosy farbowane, Włosy przesuszone 
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Preparaty punktowe, Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Maseczki, Olejki do mycia, Sera do twarzy, Sera pod oczy 
Wypróbuj w recepturach do ciała: Balsamy do ciała, Kremy do rąk 
Wypróbuj w recepturach do włosów: Maski na włosy, Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Sera na koncówki włosów 
INCI:Cucumis Sativus Seed Oil
Jakość:Wegański, 100% naturalny
Typ produktu:Olej zimnotłoczony nierafinowany
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna
Postać:Lekki olej
Zastosowanie:kosmetyki
Uwagi:Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem.
Przechowywanie:Szczelnie zamknięty, w lodówce
Kraj produkcji:Polska
INCI: Cucumis Sativus Seed Oil  
Jakość: Wegański, 100% naturalny  
Typ produktu: Olej zimnotłoczony nierafinowany 
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Emolient, Substancja aktywna 
Postać: Lekki olej 
Zastosowanie: kosmetyki 
Uwagi: Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem. 
Przechowywanie: Szczelnie zamknięty, w lodówce 
Kraj produkcji: Polska 
Typ skóry:Dojrzała, Mieszana, Tracąca jędrność, Trądzikowa, Tłusta
Działanie:Nawilżające, Poprawia elastyczność, Przeciwbakteryjne, Przeciwtrądzikowe, Przeciwutleniające, Przeciwzapalne, Przeciwzmarszczkowe, Przeciwłupieżowe, Przywracające blask, Regenerujące, Rozjaśniające, Ujędrniające
Specjalna pielęgnacja twarzy:Cera poszarzała / zmęczona, Cienie i obrzęki, Podrażnienia, Skłonność do alergii, Trądzik, Utrata jędrności, Zmarszczki głębokie i mimiczne
Specjalna pielęgnacja ciała:Egzema, Obrzęki, Opuchlizna, Podrażnienia, Łuszczyca, Atopowe Zapalenie Skóry (AZS), Brak elastyczności
Specjalna pielęgnacja włosów:Wrażliwa skóra głowy, Wypadanie włosów, Włosy farbowane, Włosy przesuszone
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Preparaty punktowe, Kremy na dzień, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Maseczki, Olejki do mycia, Sera do twarzy, Sera pod oczy
Wypróbuj w recepturach do ciała:Balsamy do ciała, Kremy do rąk
Wypróbuj w recepturach do włosów:Maski na włosy, Odżywki do włosów, Olejki do włosów, Sera na koncówki włosów

#Notatki z labo 

Olej z pestek ogórka ma klarowny żółty kolor i dość lekką konsystencję. Zapach olejowy, świeży i łagodny. Po aplikacji pozostawia skórę jedwabiście gładką i rozświetloną.

Czas rozgryźć… ogórek;) Co zawiera olej tłoczony na zimno z nasion ogórka?

Witamina E niejedno ma imię...

Tokoferole i tokotrienole, czyli potocznie witamina E ("witamina młodości") zmniejszają i łagodzą stany zapalne, ujędrniają i regenerują cerę. Olej z nasion ogórka zawiera nawilżający alfa-tokoferol i gamma (γ) tokoferol, które pomagają chronić skórę przed szkodliwymi promieniami UV i zanieczyszczeniami środowiska, zwalczając wolne rodniki, które powodują zmarszczki. Olej zawiera także gamma (γ) tokotrienol, który ma doskonałe właściwości przeciwutleniające. Szybko wnikając i penetrując skórę, gamma-tokotrienole walczą z wolnymi rodnikami w znacznie szybszym tempie niż tokoferole.


Dobry "cholesterol"

Fitosterole, czyli naturalnie występujące związki podobne do cholesterolu, występujące w roślinach. Hamują spowolnienie produkcji kolagenu, wynikające z ekspozycji na promieniowanie UV, zapobiegając w ten sposób foto uszkodzeniom. Fitosterole wpływają także na produkcję nowego kolagenu, pomagając zachować elastyczność i jędrność naszej skóry.

Tłuszcz nie zawsze jest zły - strażnik komórek;)

Kwasy tłuszczowe pobudzają i regenerują komórki, dzięki temu pomagają utrzymać naszą skórę młodą i zdrową. Działają jak strażnicy komórek - utrzymują składniki odżywcze i chronią przed szkodliwymi bakteriami.

Olej z pestek ogórka zawiera następujące rodzaje kwasów tłuszczowych:

  • Kwas linolowy (Omega-6) - kwas tłuszczowy (EFA) - ​​jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego, ale nie jest przez niego wytwarzany naturalnie. Kwas linolowy wzmacnia barierę skóry, chroniąc ją w ten sposób przed uszkodzeniami UV i zanieczyszczeniami, które mogą powodować aktywność wolnych rodników. Czasami określany jest, jako witamina F. Ma właściwości nawilżające i lecznicze, a jego właściwości przeciwzapalne pomagają zmniejszyć trądzik.

  • Kwas oleinowy - zatrzymuje wodę na skórze, chroniąc przed jej odparowaniem i nadmiernym przesuszeniem.

  • Kwas palmitynowy - ten rodzaj kwasu tłuszczowego może złagodzić podrażnienia, a także stany zapalenie skóry i wypryski. Dzięki wysokiej aktywności antyoksydantów, kwas palmitynowy jest skutecznym środkiem przeciwstarzeniowym, zmniejszającym widoczność drobnych bruzd i zmarszczek.



Jak maksymalnie wykorzystać właściwości oleju w pielęgnacji?

Tłoczony na zimno olej z nasion ogórka zregeneruje, odświeży i rozjaśni delikatną skórę pod oczami!

Dzięki bogactwu składników aktywnych (tokoferoli i fitosteroli) olej doskonale sprawdzi się w pielęgnacji cery dojrzałej, suchej i starzejącej się.

Redukuje cienie, ujędrnia, odświeża, działa przeciwzmarszczkowo, zawiera dużo witaminy E - olej dodawaj do kosmetyków (lekkich kremów, olejków, żeli) i zabiegów (maseczek, okładów) do pielęgnacji delikatnej skóry pod oczami.

Bogactwo kwasów tłuszczowych (szczególnie Omega-6) sprawia, że olej działa antyseptycznie, przeciwzapalnie i regulująco - użyj go do receptur dla cery problematycznej - trądzikowej, tłustej, wrażliwej, czy mieszanej. 

Sprawdzi się w recepturze nie tylko jako skuteczny emolient, ale również substancja aktywna.

Olej z pestek ogórka - “Bryk”

  • Redukcja drobnych zmarszczek i bruzd.
  • Łagodzenie stanów zapalnych cery trądzikowej.
  • Zmniejszenie zaczerwienienia i podrażnienia.
  • Łagodzenie oparzeń słonecznych.
  • Zwiększenie jędrności i elastyczności skóry.
  • Rozjaśnienie plam i przebarwień po kąpieli słonecznej.

Olej należy do wrażliwych na temperaturę - przechowuj go w lodówce. 

Przykładowe receptury z użyciem oleju z pestek jabłek znajdziesz w zakładce PRZEPISY.

Serum na cienie pod oczami: wymieszaj 1 łyżeczkę oleju z 3/4 łyżeczki maceratu z arniki i 1/4 łyżeczki witaminy E. Przelej do buteleczki z ciemnego szkła z pipetą. Aplikuj niewielką ilość na skórę pod oczami. 

Regenerujący krem co cery suchej i dojrzałej: dodaj 2,5 ml oleju i 2 ml kompleksu aktywnie nawilżającego do 50 g bazy - krem przeciwstarzeniowy. Wymieszaj. Aplikuj codziennie rano na oczyszczoną cerę.

Brak komentarzy

Napisz opinię

Olej z nasion Ogórka Zimnotłoczony Nierafinowany

Olej z nasion Ogórka Zimnotłoczony Nierafinowany

Nic tak nie odświeży skóry jak ogórek! 

Bogate źródło tokoferoli, fitosteroli i kwasów tłuszczowych (w tym omega-6)! Olej doskonale sprawdzi się do pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej, tłustej, trądzikowej a także mieszanej.


Warzywny koktajl dla skóry - ogórek!

Przystępne ceny w roku przestępnym ;) 
-25% promocja trwa do 29.02.2020 r.

Napisz opinię

Inne produkty