Pielęgnacja delikatnej skóry pod oczami jest bardzo ważna. Cienie, obrzęki, zmarszczki nie dodają atrakcyjności naszemu spojrzeniu.

Nakarm skórę zastrzykiem naturalnych składników o działaniu ujędrniającym i rozjaśniającym!

Jedwabista, ultra lekka formuła maksymalnie odżywi skórę pod oczami, bez obciążenia. Krem możesz stosować na noc i na dzień pod makijaż. 

Ujędrniający Lekki Krem pod oczy z masłem kawowym i arniką

FAZA A

FAZA B

FAZA C

Akcesoria

13 g hydrolat z zielonej herbaty

1 g Olivem 1000

0,4 g Kompleks Aktywnie Nawilżający

waga

2 g Sorbitol

1 g Masło Kawowe

0,6 g Żel hialuronowy 5%

zlewka 10 ml

0,2 g MSM

1 g Macerat z Arniki

0,4 g Kolagen “S”

zlewka 25 ml

   

0,4 g Ekstrakt z Alg x 5

bagietka szklana

   

0,2 g Witamina E

alkohol izopropylowy

   

0,2 g Konserwantu DHA BA 

Opakowanie

 

Ultra lekka formuła, bogaty skład (w tym kolagen, kompleks nawilżający i żel hialuronowy 5%), naturalne substancję ujędrniające, kojące i nawilżające delikatną skórę pod oczami. Masło kawowe nadaje kremowi pobudzający zapach. Macerat z Arniki regeneruje, odżywia i niweluje cienie. 

kawowe masło naturalne
Masło kawowe nadaje kosmetykowi działanie ujędrniające i piękny zapach.

Sposób przygotowania:

  1. Na wadze odmierz składniki (fazę A do zlewki 25 ml, fazę B – 10 ml).
  2. W kąpieli wodnej rozpuść fazę B (do całkowitego rozpuszczenia się emulgatora). 
  3. W kąpieli wodnej podgrzej Fazę A.
  4. Jeżeli w międzyczasie faza olejowa (B) zacznie gęstnieć, wstaw ją ponownie do kąpieli wodnej. Konsystencja ma być płynna, olejowa,
  5. Wlej fazę A (wodną) do fazy B (olejowej), mieszając. 
  6. Intensywnie mieszaj całość, do połączenia się składników. Może to zająć 1-2 minuty. 
  7. Krem będzie bardzo lekki, płynny. Nie przejmuj się tym, podczas stygnięcia zgęstnieje. 
  8. Po ok. 5 możesz dodać fazę C (po kolei, małymi porcjami, wmieszaj). Wstaw do lodówki do całkowitego wystygnięcia.
  9. Opcjonalnie dodaj konserwant.

Bez konserwantu krem przechowuj w lodówce i zużyj w przeciągu 2 tygodni. Z konserwantem data ważność to 3 miesiące od przygotowania (zapisz na pakowaniu 🙂 ).

Zapraszamy do śledzenia nas na: